Sport.

2020-10-09 09:06
Bild: Nicklas Elmrin, Bildbyrån
Puffetikett
ETC Göteborg

Högsbo baskets Elin Johansson: ”De första dagarna var sanslösa”

Fem frågor till Högsbo Baskets Elin Johansson, som kämpar för att komma tillbaka efter covid-19

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

1. Du drabbades av covid-19 i somras. Berätta!

– Jag var utslagen hela juli. De första fyra dagarna var sanslösa och jag sov hela tiden. Jag kunde inte gå ur sängen, jag åt inte och jag kunde inte kolla på tv – ingenting! Jag hade alla symptom man kan tänka sig: hosta, snuva, feber, eksem, diarré med mera. Det tog tre och en halv vecka innan jag var symptomfri.

2. Hur mår du nu?

– Vissa problem finns kvar, så det känns som att även hösten hittills har tagits ifrån mig. Luftrören sväller upp när jag tränar och jag får väldigt hög puls, så jag måste vila i flera dagar om jag tränat. Dessutom känner jag fortfarande av hjärntrötthet. Jag pluggar en master i folkhälsovetenskap och när jag blir fysiskt trött påverkas alltså även studierna – och tvärtom. Men senaste veckan har det gått framåt och jag har kunnat vara med på lite skottövningar utan att få bakslag.

3. Hur känns det att inte kunna delta på träningarna ordentligt?

– Nu när serien dragit igång vill jag ju verkligen vara med. Men klubben månar om mig och säger ”hälsan först”. Jag får hjälp både av vår lagläkare och sjukgymnast, och har fått en astmainhalator som jag använder morgon och kväll för att lugna luftrören. Jag vågar inte fundera på när jag kan vara tillbaka på planen ordentligt, men om jag måste gissa: kanske om en-två månader.

4. Ni vann mot Norrköping i seriepremiären i lördags. Vad kan vi förvänta oss av Högsbo den här säsongen?

– I seriepremiären tycker jag inte alls att vi spelade som vi brukar. Det blev inte alls det tempo vi vill hålla och försvarsmässigt var vi inte lika aggressiva som vanligt. Vinnarskallen i oss gjorde att vi ändå vann, men spelmässigt var det inte jättevackert. Vi har nästan samma lag som förra året – plus att Alexis Hyder är tillbaka – så det känns verkligen som att vi är starka. Topp fyra siktar vi på.

5. Ni möter nykomlingarna Helsingborg borta i dag – vad tror du om matchen?

– De har nästan hela laget som kvalade upp kvar, plus ett proffs. Men det är ett stort steg både tempomässigt och spelmässigt från ettan till basketligan. Vi borde slå dem och vi vann över dem på försäsongen, men man ska inte tappa respekt för något lag i den här ligan.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev