Sport.

2020-09-16 03:30
Anna Csiki har spelat för Göteborg FC i tre månader. Bild: Daniel Stiller
Anna Csiki har spelat för Göteborg FC i tre månader.
Puffetikett
ETC Göteborg

”Här är allt så annorlunda”

Fem frågor till Göteborg FC:s Anna Csiki, 20, som i morgon spelar för Ungern mot Sverige på Gamla Ullevi

1. I juni flyttade du från Budapest till Göteborg. Hur är livet i ditt nya land?

– Jag har varit här i tre månader och det räcker för att se hur annorlunda det här landet är. Här i Sverige är alla så lugna och avspända jämfört med i Ungern där människor verkar vara mer stressade. För mig är det här lugna livet perfekt, och tjejerna i laget säger att jag är som en svensk.

2. Du har bara spelat från start i en allsvensk match men blivit inbytt i tio. Hur ser du på första tiden i Göteborg FC?

– Fotbollen här är så annorlunda än hemma. Spelet är mer intensivt och jag har tvingats lära mig att tänka snabbare. Här kan jag inte spela med tre-fyra tillslag. Det jag har utvecklat mest är nog min första-touch, eftersom jag vet hur viktig den är. Jag har också gjort bra framsteg taktiskt, men det finns fortfarande mycket att lära. Jag tror att jag är på den bästa platsen för att växa som spelare.

3. Ungern har stängt gränserna på grund av covid-19. Hur är det att inte få resa hem? Och när kan du ansluta till landslaget?

– Det är en svår situation för alla, men jag hoppas att vi är nära slutet av denna period och att allt snart blir normalt igen. Jag kan ansluta först när landslaget kommer till Göteborg. Innan jag träffar dem måste jag visa upp ett negativt covid-test. Vi får bara två dagar tillsammans före matchen, men förhoppningsvis räcker det.

4. 17 september spelar du EM-kval på Gamla Ullevi mot Sverige med sex GFC-spelare i truppen. Hur blir det?

– Jag är väldigt glad över att få att spela mot mina nya klubbkamrater i min nya hemstad. Jag har förstås pratat med tjejerna om matchen. Den blir speciell för oss alla. Jag är säker på att vi kommer att ha mycket att snacka om när matchen är över. Naturligtvis kommer vi att försöka ta poäng, men vi vet alla hur bra spelare Sverige har.

5. Ni förlorade med 0–5 hemma mot Sverige ifjol. Vad behöver ni göra bättre nu?

– I den matchen hade vi några chanser i första halvlek men utnyttjade dem inte. Om vi får en möjlighet den här gången ska vi göra mål. Vi behöver minska antalet individuella misstag. Vi måste kämpa till slutet och tro att vi kan lyckas. I fotboll är allt möjligt.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev