Nyheter.

2018-04-13 14:06
Foto: Wikimedia Commons/D Castor och skärmavbild Simon Andersson/Kommunal Väst

Partille ber om ursäkt efter jobbannons

Partille kommun sökte undersköterska med orden "vi erbjuder inte sängplatser åt våra medarbetare". Nu ber kommunen om ursäkt: "Det här är ju ett utstickande åt helt fel håll" säger HR-chefen. 

Partille kommun söker en ny undersköterska på deltid. Med orden "Har du vid något tillfälle rest med flyg? Då förstår du kopplingen mellan att checka in i tid för att komma med din flight?" och "Är ditt stora intresse att vinna tid för att hinna ta en rökpaus så behöver du inte söka detta arbete" annonserades tjänsten ut. Det mötte kritik i sociala medier och nu har kommunen plockat ner annonsen och ber om ursäkt på twitter.

Enhetschef gjorde annonsen

Mats Nilsson, HR-chef på Partille kommun, säger att annonsen gjorts på egen hand av en enhetschef. Han har, när ETC Göteborg når honom, ännu inte kommit i kontakt med enhetschefen.

Bild: Simon Andersson Kommunal Väst

– Det är ett språk rakt igenom den annonsen som är något som vi inte kan stå för överhuvudtaget. Hela HR-avdelningen är bortrest i dag, men vi kommer ta action med det här på måndag, säger han.

Bild: Simon Andersson Kommunal Väst

Partille kommun har sedan första februari ett rekryteringscenter, med syftet att höja nivån i kommunens arbete med att nå ny personal. Mats Nilsson är dock tydlig med att den här annonsen inte tagits genom den.

– Det är under uppbyggnad, så vi har inte lyckats få in alla våra annonser där ännu. Men den här annonsen kommer speeda upp den processen ganska så rejält.

Locka folk

Att ha lite okonventionella annonser är en del i stadens strategi för att få folk att få upp ögonen för den lediga tjänsten. Men här har det slagit snett.

– Vi pratar ibland om att vi behöver sticka ut för att vi ska kunna locka till oss personal, men det här är ju ett utstickande åt helt fel håll.

Men har ni varit tillräckligt tydliga med vad ni menar med att sticka ut, om det kan bli såhär?

– Nej, det kan man säga att vi inte har. Då hade det här aldrig hänt. 

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter