Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Kultursommarjobb med staden som tema

Gruppen Tjexchoklad underhåller vid Kopparmärra. Gruppen består av fem dansare och sex musiker/sångare i bandet. ”Det gäller att ha mycket energi och utstrålning för att fånga folk som går förbi”, säger Oskar Bucaro som är dansare.
Gruppen Tjexchoklad underhåller vid Kopparmärra. Gruppen består av fem dansare och sex musiker/sångare i bandet. ”Det gäller att ha mycket energi och utstrålning för att fånga folk som går förbi”, säger Oskar Bucaro som är dansare. Bild: Foto: Ylva Bowes

Dagens ETC.

Nu är årets kultursommarjobbare ute på gator och torg igen. I två gånger två veckor syns ungdomar spela, sjunga, dansa och måla, allt för att göra staden lite gladare. Temat för årets underhållning är – Göteborg.

Det har hunnit bli det tionde året för Göteborgs stads satsning på sommarjobb för kulturarbetare. 165 ungdomar i åldrarna 16-20 år har fått i uppdrag att sprida kultur runt om i staden genom teater, gatumusik och dansföreställningar. På bland annat Drottningtorget, Järntorget och i Brunnsparken syns under några veckors tid musiker och dansare i olika konstellationer underhålla såväl hitresta turister som sommarlediga göteborgare.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln