Nyheter.

2018-10-02 13:04
Karin Pleijel och Ulf Kamne. Foto: Ylva Bowes
Karin Pleijel och Ulf Kamne.
Puffetikett
ETC Göteborg

Kamne kliver av – Pleijel blir MP:s nya gruppledare

Miljöpartiets gruppledare i Göteborg, Ulf Kamne, väljer att lämna posterna som partiets gruppledare i Göeborg. Han lämnar samtidigt också posten som kommunalråd.

Ulf Kamne har haft ledande poster inom Miljöpartiet i åtta år. Han har bland annat varit ordförande i byggnadsnämnden och vice ordförande i kommunstyrelsen. Men nu väljer han att inte fortsätta som kommunalråd.

– Efter mycket eftertanke har jag bestämt mig för att inte fortsätta som kommunalråd nästa mandatperiod. Det är av privata skäl, som helt och hållet beror på att jag behöver tid för min familj, säger han i ett pressmeddelande.

Lovat sitta kvar

Lite mer än en vecka efter valet meddelade Miljöpartiet att deras gruppledare skulle sitta kvar på sin plats. Då var han nöjd med att de hade en stark grupp i fullmäktige med ”flera erfarna politiker och ett par nyare krafter.” Men nu har alltså Ulf Kamne tänkt om.


Det är allvar nu. Ge ett bidrag till ETC Stödfond för att säkra utgivningen av Sveriges enda rödgröna dagstidning. Använd ETC Varuhuset eller:
Swisha: 123 508 754 9
BG: 5372-9141  


Under sina år i politiken är han mest nöjd med partiets arbete i klimat- och miljöfrågor. Han är också glad över att han fått igenom mer pengar till skolornas budget.

– Såhär i efterhand känns det riktigt bra att ha lyckats driva igenom historiskt mycket pengar till skolan. Det har inte varit lätt att få igenom, men vi har varit tuffa i förhandlingarna så idag har skolan 800 miljoner kronor mer per år jämfört med i början av mandatperioden, säger han i pressmeddelandet.

Inte mest kryssad

I kommunvalet fick Ulf Kamne i årets val se sig omsprungen av både Karin Pleijel och Abdullahi Mohamed när det gäller personkryss. Under provvalet som MP hade ungefär ett år före valet så var det totalt fem miljöpartister som visade intresse för gruppledarposten. Men Karin Pleijel som nu tar över fanns inte med bland dem.

Karin Pleijel har varit aktiv inom partiet sedan 80-talet. Hennes senaste poster är som kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden.

– Det känns tråkigt att Ulf inte kommer leda vårt arbete under mandatperioden. Jag har stor respekt för hans beslut, privatlivet är väldigt viktigt att värna, säger Karin Pleijel. Jag känner mig mycket taggad för att ta över rodret och ser fram emot att fortsätta trappa upp klimatomställningen ännu mer den kommande mandatperioden, säger Karin Pleijel i ett pressmeddelande.

Hon kommer nu att fortsätta samtalen med de andra partiernas gruppledare om vilka som ska leda kommunen de kommande fyra åren.