Nyheter.

2018-01-10 16:03
De boende i Rannebergen har skickat två öppna brev till Bostadsbolaget och Framtiden AB inför den kommande utförsäljningen av hyresrätter. Foto: Martin Spaak
De boende i Rannebergen har skickat två öppna brev till Bostadsbolaget och Framtiden AB inför den kommande utförsäljningen av hyresrätter.

Jublar över den inställda affären i Rannebergen

Både Rannebergare och de politiker som från början motsatt sig affären med Victoria Park tar emot dagens besked med glädje.

– Alliansen och socialdemokraterna borde tacka oss, säger Martin Wannholt (D).

Den planerade affären mellan Victoria Park och AB framtiden om 289 lägenheter i Rannebergen kommer avbrytas, meddelar företagets tillförordnade vd Martin Blixt. Detta då polisen varnat kommunen för att Victoria Park anlitat kriminella underleverantörer.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Terhiä Voionmaa, en av de rannebergare som snabbt organiserade sig i det motstånd som tog form när den planerade affären blev känd, är glad och lättad av beskedet.

– Det känns fantastiskt, helt underbart. Och väldigt oväntat, jag trodde att de var på väg att köra över oss och driva igenom det. Det såg ju ut så, säger Terhiä Voionmaa.

Hon tycker att hela affären varit en skandal.

– Först var det skandal för att de sket i att lyssna på oss, och nu är det en skandal med kriminella inblandade. Det är också en skandal att kommunen inte tar reda på först vad det är för människor de vill göra affärer med, säger Terhiä Voionmaa och fortsätter:

– Nu hoppas jag att politikerna kan svara på hur de kan göra så.

Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar tar tillfället i akt att hylla sina partikollegor, AB Framtidens styrelseledamot Johan Svensson och Bostadsbolagets styrelseordförande Johan Zandin.

– Vi kan konstatera att de hade rätt hela tiden. Victoria Park är precis en så oseriös aktör som vi förväntar oss, även om det var svårt att föreställa sig att de var så oseriösa att det blev frågan om en förundersökning. Det är till och med jag förbluffad över.

Daniel Bernmar framhåller att om inte minoritetsåterremissen som klubbades i december hade gjorts, hade kommunen nu suttit med klara avtal.

– Då hade det varit för sent nu, men nu har vi möjlighet att göra ett omtag.

Även Martin Wannholt, partiledare för Demokraterna och kommunalråd, tar emot nyheten positivt.

– Jag gläds med de boende, säger han.

Det var Martin Wannholts återremissyrkande som gjorde att affären sköts upp i några veckor, vilket alltså gjorde att affären inte hann klubbas.

– Jag tycker att alliansledarna och socialdemokraterna i Göteborg kunde rikta ett tack till, till exempel, mig, som skrev ihop återremissyrkandet. Men jag kräver så klart inget tack, jag är bara glad att vi fick igenom det, säger han.