Nyheter.

2020-07-02 10:13
Simona Mohamsson. Foto: Privat
Simona Mohamsson.
Puffetikett
ETC Göteborg

Hon lyfts som Odenjungs möjliga efterträdare: ”Givetvis jättekul”

Liberalernas gruppledare i Göteborg Helene Odenjung meddelade i veckan att hon avgår. Nu har frågan vem som ska efterträda henne satts i rullning. ETC har pratat med Simona Mohamsson, vice ordförande i stadsdelsnämnden Lundby, som är en av flera potentiella kandidater.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Riksdagsledamoten Robert Hannah (L) har nämnt dig som en som skulle kunna ta över som ledare för L. Är du intresserad?

– Jag måste vara ärlig och säga att jag inte har bestämt mig än. Men det är givetvis jättekul att mitt namn nämns i det här stadiet.

Vilka politiska uppdrag har du och har haft?

– Just nu är jag vice ordförande i stadsdelsnämnden Lundby och jag har tidigare varit vice förbundsordförande i Liberala ungdomsförbundet och har då haft ansvar för migrationsfrågor och rättspolitiska frågor. Trots att många ser mig som väldigt ung (25 år, reds anm) så har jag varit med ett tag inom politiken. Jag har också tidigare varit politisk sekreterare för Helene Odenjung.

Vilka ser du som potentiella kandidater?

– Det är nomineringskommittén som äger processen för att ta fram den bästa kandidaten. Jag förutsätter att det kommer vara en transparent process där det finns många olika kandidater som medlemmar kan få välja mellan. Jag tycker att vi just nu, både i samhällen men framför allt i vårt parti, befinner oss i en brytpunkt där vi skulle behöva mer optimism, mer medmänsklighet och mer fokus på människans egen makt.

Hur går processen för att ta fram kandidater till?

– Det är helt och hållet nomineringskommittén som bestämmer och de har möte på fredag där de ska lägga fram en tidsplan och plan för hur de vill göra det här på det bästa sättet.

Bland övriga kandidater som pekas ut som möjlia efterträdare nämns bland annat Axel Darvik, i dag vice gruppledare.

Relaterade artiklar