Nyheter.

2018-03-13 15:54
Foto: Trafikkontoret Göteborgs Stad

Häver avtal för Vasabron – på grund av förseningarna

Trafikkontoret i Göteborg har tröttnat på förseningarna vid reparationerna av Vasabron. Nu bryter man kontraktet med den entreprenör som har i uppdrag att utföra reparationerna av bron. 

Redan i höstas aviserade den entreprenör som fått i uppdrag att bygga om Vasabron att projektet skulle försenas. Den senaste tidsplanen pekade på att ombyggnationen ska vara klar i februari 2019, tio månader för sent. Trafikkontoret har tröttnat på att projektets sluttid hela tiden skjuts framåt.

– Vår målsättning är att det ska ta samma tid, senaste budet är februari 2019. Vår ambition är att bron ska vara klar då men gärna tidigare, säger Susanne Hultgren, avdelningschef för investering och exploatering på trafikkontoret.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Det ursprungliga målet var att arbetet skulle vara klart i april i år. 

– Från början var tidsplanen tio månader. Arbetet nu börjar ju inte från noll, säger Susanne Hultgren.

Åtgärden att bryta är inte något som hör till vanligheterna, betonar Susanne Hultgren.

Vad är det som gör att ni väljer att bryta?

– Vi har fört diskussioner under lång tid. Vi har inte landat i trygghet och de tider som förespeglas känner vi oss inte heller trygga i, säger Susanne Hultgren.

Nu ska trafikkontoret gå ut med ny upphandling snarast möjligt. Fram tills att det är klart ska trafikkontoret hålla platser under uppsikt. 

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter