Nyheter.

2018-04-12 11:14
Foto: Pressbild

Göteborg får el-sopbil

Volvo har tillsammans med Göteborgs stad och kommunägda renhållningsbolag Renova tagit fram en elsopbil, som i höst ska börja hämta sopor i Göteborg.

– Sedan 2015 körs alla våra 220 tunga fordon på fossilfritt bränsle. Med en helt eldriven sopbil tar vi och våra kunder ännu ett kliv för en hållbar återvinning och avfallshantering. Den eldrivna sopbilen ger stora miljömässiga fördelar för stadsmiljön, vår personal och alla som bor och verkar i staden, säger Anders Åström, VD på Renova, i ett pressmeddelande.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Göteborgs vatten- och kretsloppsförvaltning kontaktade Volvo 2016 med en förfrågan om en helt elektrisk sopbil, som skulle kunna börja rulla på stadens gator 2018. Renova leasar bilen, sedan de direkttilldelats uppdraget att hämta sopor i centrum. Nu har fordonet sett dagens ljus.

El-sopbilen är det första exemplet på en eldriven Volvo-lastbil och ska börja säljas nästa år.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter