Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Få företag vill erbjuda privat hemtjänst

De ordentliga kraven – eller de rödgrönas återremisser? Meningarna är delade om varför så få företag blivit godkända att bedriva hemtjänst i Göteborg.
De ordentliga kraven – eller de rödgrönas återremisser? Meningarna är delade om varför så få företag blivit godkända att bedriva hemtjänst i Göteborg. Bild: Foto: Hasse Holmberg/TT

ETC Göteborg.

Få företag har blivit godkända att driva hemtjänst i privat regi sedan Göteborg införde LOV. Alliansen beskyller de rödgrönas återremisser för att ha skapat osäkerhet för företagen. De vill nu fråga företaget om åsikter inför nästa område att utsättas för konkurrens. Men Vänsterpartiet menar att det är tuffa villkor på företagen som håller många borta.

Just nu pågår processen att godkänna företag som ska få erbjuda privata alternativ i hemtjänsten. Detta enligt Lagen om valfrihet, LOV, som kommunfullmäktige klubbat. Samtidigt pågår förarbetet för att införa samma system i daglig verksamhet. De rödgröna partierna vill nu lägga till funktionshinderrådet inför remissrundan. Men Alliansen valde att bordlägga frågan på senaste kommunstyrelsemötet för att hinna inkomma med ett yrkande om att även fråga företagen om deras tankar under remissen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln