Tre frågor.

2020-06-12 08:00
Bild: Privat
Puffetikett
ETC Göteborg

”Sociala mötesplatser i en mindre upplaga är en bra grej”

Javier Umazabal.  Aktiv i föreningen La Vaca Loca som tillsammans med ABF ordnar loppis pop up de luxe under ett antal söndagar.

Vad är loppis pop up de luxe?

– Vi är ju på Gatuhielmska ateljéerna och tillhör det kulturreservatet. Vi är inriktade på kuriosa, konst och lite lokalt hantverk. Sen har vi några säljare som har antiktänket med lite roliga saker.

Hur har det gått att hålla avstånd?

– Vi är inte så många säljare och försöker hålla det litet. Det är två delar, den ena är på gatan på en upphöjning. Där får man peka på varorna och så får personen som säljer ta fram. Inne på gården skulle det kunna vara tjugo säljare men vi har fyra. Det är mycket mindre och tidigare har vi haft caféservering, men inget sånt.

Vad är folk ute efter?

– Jag tror inte att folk är ute efter nånting utan bara att det är trevligt få sin vardag tillbaka. Man ser de som är lite äldre som kommer tidigt och får vara där. De sätter sig och njuter av solen och sedan går de. Sociala mötesplatser i en mindre upplaga är en bra grej och jätteviktigt i de här tiderna. Man får inte gå på större event men man kan växla några ord med någon man inte känner när man är inne. 


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev