Nyheter.

2020-08-28 09:19
Inom hotell- och restaurangbranschen har en stor del av personalen har osäkra anställningar. Många fick gå på dagen när krisen slog till.  Bild: Christian Egefur
Inom hotell- och restaurangbranschen har en stor del av personalen har osäkra anställningar. Många fick gå på dagen när krisen slog till.
Puffetikett
ETC Göteborg

Tusentals i tyst grupp på arbetsmarknaden

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Enkät

Sofia

Kvinna, 28 år, Tjörn

Bransch: socialt arbete

”Det är svårt att få en fast tjänst. Du kan få en timanställning ”så länge” och ”det finns absolut möjlighet till fastanställning”. Sen heter det att ”nu blir du nästan inlasad” eller ”vi har inget behov av vikarie längre”. Och så går man därifrån. För mig har det varit så på fyra ställen sedan 2015. Jag har blivit inringd på timmar och jobbat väldigt mycket. Ur ett arbetsmiljö- eller hälsoperspektiv är det inte kanon. Som timvikarie får du inte övertid om du jobbar för många timmar i månaden, men man säger ändå ja för man behöver jobbet och man vill visa att man ställer upp så att de ser positivt på en. Men på de flesta ställena är det dygnsarbete och eftersom ett pass är 25 timmar så kan det bli över 75 timmar på en vecka. Gör man det en gång så känns det liksom inte, men till slut känner man det. Det har också varit tråkigt att vara i sitsen att man måste säga ja, för annars kanske de inte ringer mig nästa gång, så man får ställa in saker man har planerat. Jag önskar att det var lättare att få heltidstjänster, eller med månadsanställningar.”

Nicolas

Man, 22 år, Göteborg

Bransch: handel

”I sommar har jag haft ett mer fast schema, men de tidigare två åren har mina arbetspass helt utgått från att chefen frågat mig om jag vill jobba – ofta några dagar eller dagen innan – och därefter har jag helt enkelt fått svara ja eller nej. För mig funkar det sättet utmärkt. Jag är en ganska flyktig person och scheman skrämmer mig. Det enda som är viktigt för mig är att ha tid till att komponera musik, läsa böcker och åka skateboard. Så att få några enstaka pass på obestämda tider passar mig perfekt. Någon gång i livet kommer jag nog vilja ha ett inrutat mönster av rutiner, men inte nu”.

Johan

Man, 31 år, Göteborg

Bransch: industriproduktion och restaurang

”Jag har jobbat ett och ett halvt år visstid genom bemanning i Göteborg och ett år i en annan stad. Det är alltid en ständig oro över hur mycket man får jobba. I det här bemanningsföretaget måste man göra som de säger – de kan säga att du ska vara tillgängliga ex antal dagar i en vecka, men själva kan de säga att ”tyvärr finns det ingenting”. De kräver total lojalitet mot dem men inte tvärtom. Jag lever snålt hela tiden för jag vet inte hur mycket pengar jag har framöver. Jag skulle vilja ha en trygghet. Att veta garanterat hur mycket pengar jag tjänar och hur mycket jag ska jobba. En annan otrygghet är att de man är uthyrd till kan sparka en samma dag och så får man inte komma tillbaka, så man har ingen anställningstrygghet heller. Och inom produktionen vet ju ordinarie personal att det är de som bestämmer, vissa utnyttjar en som en slav. För om man börjar bråka så är det inte den fasta personalen som får gå.

En annan sak är att oftast inom bemanning så måste man vara student för att ens få jobba. Det är knasigt tycker jag för det finns ju så många som arbetslösa. Studenter har ju CSN och betalar ofta ingen hyra på sommaren.”.

Berättat för Hanna Strömbom.

Namnen är fingerade.