Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

"Tror att vi når målet i år"

Kyckling är ett dilemma. Den ekologiska kycklingen är dyr, men bättre ur miljösynpunkt än rött kött.  – Det är svårt att få tag på ekologisk kyckling och den som finns är helt enkelt för dyr, säger Annika Ramm, köksmästare på Guldhedsskolan.
Kyckling är ett dilemma. Den ekologiska kycklingen är dyr, men bättre ur miljösynpunkt än rött kött. – Det är svårt att få tag på ekologisk kyckling och den som finns är helt enkelt för dyr, säger Annika Ramm, köksmästare på Guldhedsskolan. Bild: Martin Spaak

ETC Göteborg.

Knäckebröd, bulgur och ris. Det är några av de nya ekoprodukter som Guldhedsskolan köper från och med i höst. – Jag tror att det innebär att vi når målet på 50 procent ekologiskt i år, säger köksmästare Annika Ramm.

Det är sen förmiddag när ETC Göteborg besöker köket bakom Guldhedsskolans restaurang. Maten är redan serverad, och skolans köksmästare Annika Ramm ska börja förbereda degen till nästa dags bröd.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln