Nyheter.

2017-05-16 10:10

Stämningen lågmäld

Eleverna på Lövgärdesskolan, där flera blev vittnen till mordet, bearbetar nu sorgen. Stadsdelsnämnden har kallat in extra psykologer och skolhälsopersonal för att erbjuda stöd till de som mår dåligt till följd av händelsen.

Rickard Ernebäck är Tf Stadsdelsdirektör i Angered. Han berättar att Lövgärdesskolan hade förstärkt sin personal med tio extra kuratorer medan de hade öppet under helgen efter dådet.

– Vad jag förstått har det varit lugnt och välordnat och det har kommit folk, säger han om helgen.

Under måndagen öppnade Lövgärdesskolan först klockan 10 på morgonen, något som beslutades i fredags, säger skolan rektor Marika Andersson. Men undervisningen återgick till det normala under därefter.

– De allra flesta elever hade inte honom som lärare. Men vi har extra beredelse för både elever och lärare som kan uppleva det som jobbigt i dag.

Marika Andersson vittnar om att stämningen på skolan under måndagen är lågmäld.

– Det är fortfarande en overklig känsla. Det är sorg. Men även, som en lärare uttryckte det, att det är jobbigt att komma till skolan så är det också skönt att träffas – vi som har den här upplevelsen -tillsammans.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Extra stöd inkallat

Under måndagen fortsatte också skolans stödarbete för de elever och den personal som behövde. Det kommer vara både psykologer och extra elevhälsopersonalen tillgänglig.

– Det har varit dramatiskt när detta drabbar någon som de känner och att det händer mitt bland eleverna på det här sättet. Det är någon som kommer behöva hanteras under lång tid framöver. Det är något vi nu bemannar upp för.

Det kommer ske en långsiktig förstärkning av skolhälsopersonalen. Personalen kommer att erbjudas en ”debriefing”, för att se om det finns personal som behöver hjälp, säger Rickard Ernebäck.

– Sen måste skolhälsan fånga upp varje elev och då får vi se hur mycket personal som kommer behövas. Många av våra elever har flyktingbakgrund och har varit med om tuffa saker tidigare. Då kan en sådan här händelse väcka annat också.

Relaterade artiklar