Nyheter.

2017-02-24 05:56
Bild: Pixabay

Stad i förvandling

Någonstans kring 200 moment, från minsta bullerplank till själva Västlänken, utgör det Västsvenska paketet. När allt står klart så kommer de många bäckarna små att ha format om Göteborg i sin helhet. Men vägen dit är lång och ETC Göteborg ger dig här en inblick i vad som egentligen händer.  

Att Västlänken och Marieholmstunneln är på gång är det nog få göteborgare som har missat. Men det så kallade Västsvenska paketet innehåller hundratals fler punkter som på olika sätt berör och krokar i de större ombyggnationerna. För att underlätta för nyfikna medborgare att följa vad som händer så har en ny interaktiv karta över alla infrastrukturprojekt som ingår lanserats på Västsvenska paketets hemsida.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Vi har sedan i somras en webbsida där man kan följa vad som händer i olika delar av staden. Och nu har en webbredaktör här, Sara Hellman, suttit och petat in varenda moment i en googlekarta, säger Åke Lundgren, presskommunikatör på Västsvenska paketet.

Oklart hur många markeringar

Exakt hur många markeringar kartan, och därmed paketet, innehåller är det ingen som vet.

– Jag har ingen aning. Inte ens Sara själv vet exakt hur många det är. Men någonstans kring 200, säger Åke Lundgren.

Kartans målgrupp är alla som är nyfikna och syftet är att visa upp mångfalden i projekten. I kartans funktioner ingår att du kan dra i en tidsaxel som visar när projekt sätter igång och beräknas avslutas. Du kan zooma in och ut för att få överblick eller detaljkoll på vad som händer just utanför ditt fönster.

– Byggnationerna inklusive Västlänken ska vara klara år 2026 och hela paketet är klart 2028. Varför det skiljer två år där har med inrapporteringar och annat efterarbete att göra.

Läs vidare på nästa sida: De största momenten i Västsvenska paketet