Nyheter.

2017-09-13 15:11
MUF:s vann senaste gången ungdomsförbunden spelade. Tanken var att spela en ny match mot SSU på lördag, men den skjuts upp. Foto: MUF.
MUF:s vann senaste gången ungdomsförbunden spelade. Tanken var att spela en ny match mot SSU på lördag, men den skjuts upp.

Matchen ställs in – Hedens planer är trasiga

På lördag skulle MUF och SSU mött varandra i en årlig fotbollsmatch på Heden. Men, det blir det inget av. Fotbollsplanerna är trasiga efter EM i ridsport.

– Vi fick informationen nu precis och det är inte lätt att få tag i en ersättningsplan. Vi ville spela i stan så att folk kan komma och kika, säger Kristoffer Laanemets, ledamot i MUF:s distriksstyrelse och ansvarig för sociala aktiviteter.

Tillsammans med SSU var planen att egentligen arrangera en fotbollsmatch mellan de politiska ungdomsförbunden men så blir det alltså inte. Hedens konstgräsplaner förstördes i samband med ridsport-EM och måste repareras. Därför är de stängda året ut.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


–  Det är tråkigt så klart, det ligger faktiskt rätt mycket jobb bakom det här. Jag pratade med SSU:s ombudsman och han tycker också det är tråkigt, säger Kristoffer Laanemets.

Tanken är nu att i stället spela matchen i april nästa år. Under tiden står pokalen som går till det vinnande laget kvar hos MUF, då de vann senast.

– Den få stå kvar här, men det är tråkigt att inte få spela. Det är ju vinsten som är det roliga, säger Kristoffer Laanemets.