Nyheter.

2019-05-08 09:19
För fem år sedan började Boplats att ta ut en avgift på 100 kronor för att stå i deras bostadskö. Bild: Sanna Arbman Hansing
För fem år sedan började Boplats att ta ut en avgift på 100 kronor för att stå i deras bostadskö.
Puffetikett
ETC Göteborg

Dubbelt så dyr köavgift hos Boplats

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Kommunstyrelsen

Idag sammanträder kommunstyrelsen, som fungerar som Göteborgs regering. Här är några förslag de ska ta ställning till.

Styra upp hemtjänsten

Miljöpartiet och Vänsterpartiet föreslår att kommunen ska ta fram en åtgärdsplan för att komma till rätta med problemen inom hemtjänsten. Man har infört ett nytt mobilt arbetssätt som skulle underlätta för personalen, men enligt de rödgröna partierna har det fått motsatt effekt.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Jubileumsparkens framtid

På bara några år har bassängerna, bastun och restaurangen i Frihamnen har blivit ett populärt besöksmål. Arbetet med Jubileumsparken har tidigare siktat på 2021 då staden fyller 400 år. Nu ska politikerna diskutera om den tillfälliga stadsparken ska bli permanent. Förslaget är att ge parken en budget på 347 miljoner kronor för att göra vissa delar permanenta fram till 2023.

Trygghet innanför Vallgraven

Alliansen gick till val med en rad trygghetsskapande åtgärder. En av satsningarna som redan pågår är att flera nämnder har tagit fram ett gemensamt förslag på hur stadsmiljön kan bli tryggare inom Vallgraven. Några av deras förslag är att anställa fler trygghetsvärdar och att investera mer i belysning och övervakningskameror så att torg och gator upplevs som tryggare. Nu ska politikerna i kommunstyrelsen ta ställning till om de ska godkänna dessa investeringar på 100 miljoner kronor, plus årliga insatser på 10 miljoner kronor. Alliansen vill godkänna investeringen medan Sverigedemokraterna är tveksamma med motiveringen att åtgärderna ”inte hanterar roten till det onda”. De rödgrönrosa ser hellre att pengarna går till välfärd och sociala satsningar.

Boplats

Kommunens bostadskö med cirka 233 000 betalande medlemmar.

Förra året annonserades över 7 000 lägenheter på sajten. Majoriteten av dem kom från allmännyttans hyresvärdar.

Köavgiften i Stockholms kommunala bostadskö är 200 kronor om året. I Malmö kostar det 300 kronor och Uppsala 290 kronor.