Debatt. .

2015-06-08 08:56
”Vart ska vi vända oss när vår läkare på vårdcentralen aldrig hört talas om sjukdomen eller ens vill kännas vid att den existerar?” Bild: Stock Xchng
”Vart ska vi vända oss när vår läkare på vårdcentralen aldrig hört talas om sjukdomen eller ens vill kännas vid att den existerar?”

Vi får ingen behandling

Kära sjukvårdspolitiker i VG-regionen, hjälp mig att förstå hur ni tänkt.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Jag har en sjukdom som heter myalgisk encefalomyelit (ME). En sjukdom som är okänd för de flesta, men ändå beräknas det finnas runt 40 000 drabbade bara i Sverige.

Vi har här i VG-regionen en mottagning som är specialiserad på bland annat denna sjukdom, Gottfriesmottagningen, men de får enligt det nya avtalet med VG-regionen inte längre långtidsbehandla sina patienter och inte heller följa upp dem över tid.

Det är meningen att primär-vården ska ta hand om oss ME-sjuka, men vart ska vi vända oss när vår läkare på vårdcentralen aldrig hört talas om sjukdomen eller ens vill kännas vid att den existerar och definitivt inte vill hjälpa oss med symptomlindrande behandling?

Det är en svårt funktionsnedsättande sjukdom utan bot som tar hela vårt fungerande liv ifrån oss och att då inte ens få hjälp med de små symptomlindringar som finns är kränkande och knäckande.