Debatt. .

2017-09-04 04:00
Förberedelser inför militärövningen Aurora, som genomförs tillsammans med Nato. ”Försvarsdepartementet och dess chef Peter Hultqvist har förvandlats till Natos gläfsande bandhundar”, skriver debattören. Foto: Försvarsmakten
Förberedelser inför militärövningen Aurora, som genomförs tillsammans med Nato. ”Försvarsdepartementet och dess chef Peter Hultqvist har förvandlats till Natos gläfsande bandhundar”, skriver debattören.

Problemet är att avprogrammera

I Aftonbladet skriver professor Jan Hjärpe att de programmerade terroristerna måste erbjudas en övertygande och sannare världsbild, vilket är avgörande för att vårt samhälle ska bestå som så öppet det hittills varit. Och metoderna finns.

I september genomförs i tre veckor militärmanövern Aurora med USA:s pansar- och luftförsvarsförband i Göteborg och styrkor från ytterligare fem Natostater i Mälardalen, Stockholm och på Gotland. Samtidigt genomförs med tio Natostater manövern ”Northern Coasts” längs svenska Östersjökusten.

Det är en maktdemonstration och en provokation mot den utsedde fienden Ryssland, som låter sig provoceras till egna flottmanövrar.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Sveriges regering har i maj 2016 undertecknat värdlandsavtalet med Nato, vilket innebär att Nato-stater, främst USA, skall kunna stationera vapen och manskap i Sverige, som därmed ansluter sig till Natos doktrin, vilken även omfattar bruk av kärnvapen.

Sveriges förr så fredliga politik har bytts mot krigshets och -rysskräck. Försvarsdepartementet och dess chef Peter Hultqvist har förvandlats till Natos gläfsande bandhundar.

Vilka metoder kan vi utveckla för att erbjuda en sannare världsbild till programmerade svenska politiker och mediafolk för att bevara vårt samhälle öppet och fredligt?

Erni och Ola Friholt

------

Skriv debatt i ETC Göteborg!