Debatt. .

2014-12-11 11:49

Alliansen satte landets väl och ve på spel

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Kan man bli förlåten om man tröttnar på allianspartiernas käbblande sedan valet?

Det första Löfven gör som tilltänkt statsminister är att offra Sjöstedt som regeringskollega för att i stället vända sig direkt till C och FP. Det blir kalla handen direkt och man anklagar istället Löfven för att vara en dålig kompis till Sjöstedt.

Löfven tvingas komma krypande tillbaka till V som är stora nog att trots allt gå med på en uppgörelse om vinster i välfärden. Alliansen klagar på en oacceptabel vänstersväng från Löfvens sida. När handen fortfarande är framme börjar till och med vänstermedia klaga på att det blir lite väl förnedrande utsträckt.

När det står klart att SD kommer fälla budgeten genom att gå emot en praxis de alltid följt under allianstiden, ja då klagar man på att Löfven inte kunnat förutse detta och har lagt fram en budget som inte har stöd i riksdagen. Nu förvandlas tydligen även MP till ett extremistparti, trots att man inte hade några samarbetsproblem vid uppgörelsen om migrationspolitik under förra mandatperioden.

Som final gnuggar Björklund och Bildt offentligt händerna på Twitter åt rasiströsterna medan resten av Sverige inser allvaret i att ett nytt politiskt läge, dikterat av SD, blir gällande i landet. Vad skulle Löfven ha gjort? Lagt fram en alliansbudget kanske? Ursäkta men NI FÖRLORADE VALET och då blir det en annan politik. Genom att till varje pris förhindra splittring och sikta på comeback 2018 eller tidigare, så har Alliansen satt hela landets väl och ve på spel. Måtte de inte komma undan med detta.

Sebastian Källstrand