Sport.

2019-01-02 13:55
Puffetikett
ETC Göteborg

Våra idrottsprofiler minns 2018 och blickar framåt

Vi har intervjuat mängder av idrottsprofiler i ETC under året. Här ser tio av dem tillbaka på 2018 och blickar framåt mot 2019. De har svarat på två frågor: 1) Vilket är ditt starkaste sportminne från 2018? 2) Vad hoppas du på under 2019?

Klara Andersson

21 år, landslagsspelare i volleyboll, från Tuve

Bild: Robert Boman

1. ”Har många fina idrottsminnen från 2018 bland annat GP-guld och SM-guld. Men mitt starkaste minne är ändå min debut med landslaget. Det var första EM-kvalmatchen som spelades i Tjeckien (som är favorittippade i vår kvalgrupp). Matchen var svängig och gick till fem set där vi, Sverige, tillslut stod som segrare och vann matchen med 3-2! En mäktig känsla jag kommer att minnas länge.”

2. ”Under 2019 hoppas jag på att vinna SM-guld med mitt klubblag Engelholms VS. Även att få fortsätta nå framgångar med landslaget, men också att jag som spelare fortsätter att utvecklas fysiskt och mentalt för att bli ännu bättre!”


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Sofia Hvenfelt

22 år, landslagsspelare i handboll, från Nödinge

Bild: Johan Nilsson/TT

1. ”Att jag fick debutera i landslaget under 2018 var otroligt, och något jag alltid kommer bära med mig. Förlusten i SM-finalen mot Sävehof är även det ett starkt minne, dock inte lika positivt…”

2. ”Inför 2019 så hoppas jag på att vi i H65 Höör ska ta oss till en ny SM-final.”

Sara Nilsson

23 år, fotbollsspelare, Kungsbacka DFF

Bild: Jakob Lundberg

1. ”Mitt starkaste minne är när vi på bortaplan i oktober slår Västerås med 6–2 och blir klara för allsvenskan 2019. När domaren sätter pipan i munnen och blåser av matchen är det inte många av oss som har ett öga torrt, och glädjeruset är obeskrivligt. Att få fira detta med mina lagkompisar är något jag sent kommer att glömma!”

2. ” Jag hoppas att vi gör bra ifrån oss i allsvenskan och fortsätter jobba som ett lag. Personligen vill jag få mycket speltid och fortsätta utvecklas.”

Judith Wagersten

20 år, längd- och trestegshoppare, Örgryte IS Friidrott

Bild: Privat

1. ”Mitt starkaste minne är från junior-SM i somras när jag tog min första SM-medalj och satte personbästa i tresteg med en kvarts meter. Det var det häftigaste jag gjort och det var fantastiskt att se hur många människor som var glada för min skull och ville säga grattis. Men jag var klart gladast av alla!”

2. ”2019 hoppas jag ta ytterligare ett steg i utvecklingen och hoppa tolv meter och en bra bit längre i tresteg och närma mig drömmen att hoppa sex meter i längdhopp. Och så hoppas jag såklart fortsätta få känna all den glädje och de kickarna som idrotten ger.”

Marcus Adielsson

20 år, enduroförare, från Mölndal

Bild: Yamaha Racing

1. ”Måste nog vara Novemberkåsan. När jag väl passerade mållinjen strax efter kockan två på lördagsnatten så hade jag vunnit juniorklassen och blivit trea totalt av alla i Kåsan! Något jag aldrig ens hade vågat drömma om. Även om jag kände mig jättetrygg med hojen och alla förberedelser så är det så mycket som kan hända under denna tävling. Att ha lyckats med en hel VM-serie är också ett starkt minne. Eller totalvinsten på sista sträckan i SM, det var roligt.”

2. ”En ännu bättre säsong där jag ska lägga allt mitt krut på VM. Nu när jag har mer erfarenhet och ett grymt team bakom mig så tror jag det kommer gå grymt!”

Melker Svärd Jacobsson

24 år, stavhoppare i landslaget och Örgryte IS

Bild: Henrik Montgomery/TT

1. ”Det är när jag hoppade 5,78 på Nordenkampen i februari och kvalade in till inomhus-VM. Det var något jag hade kämpat för länge.”

2. ”Jag hoppas att kunna göra min bästa tävling någonsin på VM i Qatar i slutet av september.”

Beata Kollmats

26 år, fotbollsspelare, Kopparbergs/Göteborg FC

Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

1. ”Mitt starkaste minne från 2018 är definitivt känslan när Rebecka Blomqvist satte dit 3–2 målet i sista matchen mot Rosengård på Ullevi (segern betydde en andraplats i allsvenskan och säkrad plats i Champions League). Hela matchen från förberedelserna innan till slutsignalen var helt fantastisk, mycket tack vare alla de människor som kom och stöttade oss.”

2. ”2019 hoppas jag att vi får de bästa förutsättningarna för att fortsätta bygga på det starka lag vi har, och att vi kan toppa årets resultat. Sen hoppas jag även det blir ett spännande och lyckat VM i Frankrike i sommar.”

Anna Östling

34 år, seglare, GKSS, från Lerum

Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

1. ”Solklart vår vinst i Match Cup Sweden på Marstrand i somras. Vi kämpade hela våren för att få tillbaka tjejklassen och för första gången få en tävling i M32 för tjejer. Att lyckas med det och sedan stå överst på pallen var mäktigt!”

2. ”VM seglas på svenska vatten 2019. I Lysekil i augusti ska vi vara formtoppade och försöka ta vårt tredje VM guld. Jag ser fram emot hela resan dit, att ge allt och träna på smartaste sättet ihop med teamet.”

Sofie Engel

29 år, sportchef, innebandyklubben IBK Göteborg

Bild: Privat

1. ”Mitt starkaste minne är när vi i IBK Göteborg vann SSL-kvalet och tog klivet upp i världens bästa innebandyliga. Så coolt att få vara med och bygga upp ett lag och se tjejerna lyckas med det slutliga målet. Att få avgöra på hemmaplan inför en fullsatt Torpahallen var inget annat än magiskt. Förutom egna minnen ligger såklart vinter-OS nära där skidskyttestafetten är extra häftig!”

2. ”2019 ser jag fram emot att vi i IBK Göteborg ska hålla oss kvar i SSL, jag ser fram emot VM-kvalet med ”mitt” andra lag Kanada och jag hoppas på många härliga lördagar med Vinterstudion!”

Emelie Strömberg

32 år, amerikansk fotbollsspelare, Göteborg Marvels

Bild: Privat

1. ”När vi i Göteborg Marvels fick ta plats på vår gamla hemmaplan Valhalla. Herrlaget gick upp i superserien och hela klubben jobbade tillsammans och skapade riktigt härliga matchdagar. Ett annat minne är när jag kom tillbaka efter skada och vann MVP min första match och slutligen när damlaget kom tvåa i Griffins Cup i Malmö. Då var jag stolt!”

2. ”Jag hoppas att fler tjejer hittar till Göteborg Marvels och den amerikanska fotbollens fantastiska värld. Det finns många därute som skulle fastna direkt om man vågar komma och testa! Sen hoppas jag såklart att Marvels fortsätter att visa framfötterna från juniorer upp till seniorer. Vi är en klubb med otroligt mycket talang och vassa atleter. Sporten växer i Sverige och vi med den!”

Hanna Olsson

19 år, landslagsspelare i ishockey, från Hälsö

Bild: Jonas Ekströmer/TT

1. ”Mitt starkaste hockeyminne var att få åka på OS i Sydkorea. Det var häftigt att vara där med så många olika atleter och representera Sverige.”

2. ”Med mitt klubblag Djurgården ser jag fram emot att SM-slutspelet ska börja. Och så ska jag försöka ta en plats i Damkronornas trupp till VM i Finland.”

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter