Sport.

2017-10-10 11:48
Hittills har de inte tagit poäng i någon av de tio första matcherna och har en målskillnad på minus 37 mål. I morgon möter de HV71 på hemmaplan.  Foto: Stefan Karlsson
Hittills har de inte tagit poäng i någon av de tio första matcherna och har en målskillnad på minus 37 mål. I morgon möter de HV71 på hemmaplan.

Tung start för Göteborg HC

Hockeyklubben Göteborg HC har haft en tuff start på första säsongen i den högsta ligan. På de inledande tio matcherna har de fortfarande inte tagit några poäng.

I våras kvalade Göteborg HC för att flyttas upp till SDHL som är landets högsta hockeyserie för damer. Tredjeplatsen räckte inte till uppflyttning men när Sundsvall Hockey var tvungna att tacka nej till sin plats fick laget ändå flyttas upp till högstaligan. De gjorde historisk premiär den 8 september men resultatmässigt har inledningen på säsongen varit dålig.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Hittills har de inte tagit poäng i någon av de tio första matcherna och har en målskillnad på minus 37 mål. De ligger sist i tabellen och behöver börja ta poäng snart om de ska nå målet om att behålla sin plats i högstaligan. En anledning till den tröga starten var att för-säsongen blev kort.

– Vi tappade ju de viktigaste två månaderna får man ju säga. Det var lite tuffa förutsättningar där med många spelare som redan var uppbokade av de andra klubbarna, sa tränaren Jimmy Johansson till SVT Sport inför säsongspremiären.

Laget har också varit skadedrabbat under säsongsstarten med centern Karin Svedberg som brutit nyckelbenet och landslagsspelaren Hanna Sköld som haft knäproblem. I morgon har Göteborg HC ny chans till poäng när de möter HV71 på hemmaplanen Angereds arena.