Sport.

2021-09-20 01:59
Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån
Puffetikett
ETC Göteborg

”Nästa steg är en semifinal”

Fem frågor till Tilda Matthijs, målgörare för Önnereds HK, som möter Västerås-Irsta i seriepremiären i SHE i kväll

1. Du var Önnereds bästa målskytt förra säsongen. Var det din bästa hittills i karriären?

– Det får jag nog säga. Det var mycket som klickade. Dels beror det på att jag hittat min roll i laget ordentligt, dels att jag kunnat börja använda mig av rutinen jag fått under alla år. Mycket handlar också om förtroende och om att vi är många i laget som spelat ihop länge och kan varandra väl.

2. Du valde Önnered 2018 för att klubben hade visionen om att vara med och utmana. Hur långt kan laget ta sig den här säsongen?

– Vi har etablerat oss som slutspelslag och nästa steg är ju att ta sig till en semifinal. Vi vill dit. Topp fyra-fem är rimligt i serien i år. Jag tycker att vi är starkare, med två spelare på alla positioner som kan bidra. Vi har både yngre och rutinerade spelare. Elin Hallagård är ett nyförvärv som kommer att bidra mycket som person och med sin rutin. Och inte minst som försvarsspelare där hon varit SHE:s bästa ”trea”. Vi har en intressant trupp, men även en ny tränare så allt ska ju ”sätta sig” också.

3. Du har spelat i BK Heid, Skövde HF och varit proffs i Spanien. Hur tänker du inför framtiden?

– Handbollen har aldrig varit så rolig som den är just nu. Jag har väntat på att vi ska få till det och nu fortsätter vi bygga vidare. Jag har längtat efter att spela i ett lag som ska kunna ta sig till Europaspel. Det sporrar mig. Nu är det bara fokus på att genomföra en bra säsong.

4. Svenska cupen är en nyhet i handboll­en i år och ÖHK är klart för kvartsfinal. Har det inneburit en roligare försäsong än vanligt?

– Jag tycker att det har varit jättekul med Svenska cupen. Som spelare är det roligt när matcherna gäller något även under försäsongen. Dessutom tycker jag att vi på damsidan har haft för få tävlingsmatcher. 22 seriematcher på en säsong är ganska lite. Cupen gör att vi får fler och roligare matcher, som startar med en shoot-out. Dessutom får lag i lägre divisioner en möjlighet att visa upp sig. Kvartsfinalerna är inte lottade än men det är sagt att vi ska spela i november.

5. VästeråsIrsta hemma väntar i premiären i kväll. Hur känns det inför den?

– Jag är väldigt taggad. Det ska bli kul att spela seriematch. Det tycker hela laget. Vi och VästeråsIrsta slutade på samma poäng förra året, men de har precis som vi förstärkt. Ulrika Olsson, från Skuru och en av seriens bästa, har kommit dit. Hannah Flodman har återvänt från Lugi. Så jag tror att det fortfarande är två jämna lag som ställs på banan. Men jag tycker vi ska gå vinnande därifrån.