Sport.

2018-10-05 12:00
  • Heids Towe Andersson jublar efter mål i förra hemmamatchen – när Heid och Boden spelade oavgjort (25–25).  Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån
    Heids Towe Andersson jublar efter mål i förra hemmamatchen – när Heid och Boden spelade oavgjort (25–25). 
  • Camilla Hultgren Dahlberg.  Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån
    Camilla Hultgren Dahlberg.
Puffetikett
ETC Göteborg

Miss förra året – nu jagar Heid slutspelet

Heid har inlett säsongen med en poäng på två matcher.

Målet är att nå slutspelet i vår.

”Det kommer att bli väldigt många ”kniven mot strupen-matcher””, säger tränaren Camilla Hultgren Dahlberg.

25–25 mot Boden i premiären och så 15–30 mot SM-finalisten Höör H65 i förra matchen. Heid har inlett årets säsong med två tuffa matcher.

– Vi är nöjda med insatsen mot Höör ”kampmässigt” men ”handbollsmässigt” har vi flera saker att förbättra. Sett till inställningen och att vi springer i 60 minuter är det bra, men det räcker inte till. Vi kommer att vinna en del matcher tack vare att vi ger järnet, säger Camilla Hultgren Dahlberg.


Det är allvar nu. Ge ett bidrag till ETC Stödfond för att säkra utgivningen av Sveriges enda rödgröna dagstidning. Använd ETC Varuhuset eller:
Swisha: 123 508 754 9
BG: 5372-9141  


Heid jagar alltså fortfarande den första segern för säsongen.

– Det skiljer mycket på de tekniska felen om man jämför de båda matcherna. I den första gör vi tolv tekniska fel och i den andra gör vi 25. Vi förlorade den matchen med 15 mål också. Det är en jättestor skillnad och något som vi måste jobba med, att hålla nere de tekniska felen. När vi möter ett så bra lag som Höör straffar de oss direkt.

Hur arbetar ni med det?

– Det är en sån vågskål, att våga chansa eller inte. Mycket handlar om att tuffa till det under träningarna. I matcherna har du ett sådant adrenalinpåslag i kroppen och en motståndare som stressar dig och vill ha bollen. Nivån på träningen måste vi höja. Det måste bli så matchlikt som möjligt, så att man är redo när passningen levereras. Man ska inte bli chockad under matchen och känna att ”oj, hur gör jag nu?”

Gör tredje säsongen

Camilla Hultgren Dahlberg gör sin tredje säsong som huvudtränare för Heids damlag, men har jobbat i olika roller runt laget i ännu fler år, bland annat som assisterande tränare och lagledare.

Förra året missade Heid slutspelet efter en dramatisk avslutning.

– Ja, det var mer eller mindre sista matchen som avgjorde allt. Det var helt enkelt inte vår säsong. Det var mycket stolpe ut. På något sätt var vi inte riktigt där när det gällde. Vi låg ganska långt efter i tabellen ett tag och hämtade ikapp en hel del under en period där. I sista matchen hade vi det i egna händer, men Boden var kanske lite hungrigare än vad vi var.

Slutade på tionde plats

Förra säsongen slutade laget från Järnbrott i Västra Frölunda på tiondeplats i SHE, damernas högsta liga.

– Målet nu är slutspel. Topp åtta. Det är egentligen det minsta målet man kan sätta. När vi uppnår det får vi sätta ett nytt mål och se hur vi går vidare i slutspelet.

Förra säsongen skilde bara fyra poäng mellan sjätteplacerade stadsdelsrivalen Önnered och tabelltian Heid. För att komma över slutspelsstrecket hade Heid behövt tre poäng till.

– Det blir nog minst lika jämnt. Det är flera resultat hittills i år som man inte riktigt har förväntat sig. Det kommer att bli väldigt många ”kniven mot strupen-matcher”, om man får säga så. Det kommer att vara väldigt avgörande mot de här lagen som vi tror kommer att hamna runtomkring oss. Det handlar nog om fem lag runt strecket.

Möter Lugi på lördag

Nu närmast väntar Lugi på lördagseftermiddagen hemma i Heidhallen.

– Vi ser fram emot matchen och hoppas att vi har fått ut en del av de två tidigare matcherna och att vi har haft en och en halv vecka utan matcher. Vi lägger mest energi på att fokusera på det vi själva kan göra bättre, snarare än att fokusera för mycket på motståndarna.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter