Sport.

2020-12-09 04:50
Pauline Hammar­lund, Göte­borg FC, har varit en av damallsvenskans mest tongivande spelare. Efter SM-guldet väntar nu Manchester City, hemma 9 december och borta 16 december.  Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån
Pauline Hammar­lund, Göte­borg FC, har varit en av damallsvenskans mest tongivande spelare. Efter SM-guldet väntar nu Manchester City, hemma 9 december och borta 16 december.
Puffetikett
ETC Göteborg

”Måste prestera vårt yttersta”

Fem frågor till Pauline Hammarlund, forward i Göteborg FC, som möter Manchester City på Valhalla på onsdag

1. Hur har tiden efter SM-guldet varit?

– Jättekul! Firandet blev ju lite speciellt på grund av tiden vi befinner oss i, men vi gjorde det bästa av det. Vi har njutit, även om vi varit tvungna att ladda om med tanke på Champions League-spelet som väntar.

2. 2020 är inte mångas favoritår, men fotbollsmässigt kanske året har överträffat dina förväntningar?

– Det har verkligen varit ett lyckat fotbollsår för mig, både personligen och för laget. Jag hade det tufft med skador både 2018 och 2019, så att få ta SM-guld och prestera på den här nivån har varit fantastiskt. Dessutom är det jättekul att få spela i landslaget igen. Jag var borta i nästan tre år från landslaget, så det är lika kul varje gång jag blir uttagen.

3. Nu väntar 16-delsfinal i Champions League mot Manchester City. Vad förväntar ni er?

– Jag tycker inte att det är en mardrömslottning, utan ser det snarare som en utmaning – det måste man, tycker jag. Det är ett väldigt bra lag vi ska möta och det kommer bli en väldigt tuff match. Vi måste prestera vårt yttersta, men har absolut chansen. Det krävs att vi gör en bra match hemma för att skaffa oss ett bra utgångsläge borta i Manchester. Matchen skulle egentligen ha spelats på Gamla Ullevi, men nu blir det Valhalla och där har vi en go känsla, känner oss starka och är obesegrade i år. Dessutom gynnar det förhoppningsvis oss att Manchester City är ovant att spela på konstgräs.

4. Du och flera andra GFC-spelare var nyligen med landslaget i Slovakien på EM-kval. Påverkar det GFC negativt eller positivt inför mötet mot Manchester City?

– Det är klart att det blir lite tajt mellan matcherna, men samtidigt har vi en hel säsong tillsammans bakom oss och är redan bra samspelta. Med landslaget fick alla vi som var iväg riktigt bra träningar och en matchkvalitet som hade varit svår att få till annars. Så jag tror bara det är positivt.

5. Om du fick drömma lite inför 2021 – hur ser året ut?

– Att jag får vara fortsatt skadefri och ha en viktig roll i GFC. Där är mitt fokus. Jag har ju ett år kvar på kontraktet och vi vill försvara SM-guldet. Vi får behålla en bra stomme, så det ser bra ut. Sedan hoppas jag att resan i Champions League kan fortsätta. Landslagsmässigt är det också ett väldigt spännande år med OS, men det är en liten trupp och väldigt tajt om platserna. Jag fokuserar på att göra det bra i GFC. Sedan får vi se vad det leder till när det gäller landslaget.