Sport.

2020-02-28 09:00
Elin Rubensson är en av fem spelare i Göteborg FC som åker med landslaget till Portugal för att spela Algarve Cup. Sverige möter Tyskland i första matchen 4 mars.  Bild: Fredrik Sandberg/TT
Elin Rubensson är en av fem spelare i Göteborg FC som åker med landslaget till Portugal för att spela Algarve Cup. Sverige möter Tyskland i första matchen 4 mars. 
Puffetikett
ETC Göteborg

GFC:s Elin Rubensson: ”Jag är nöjd med tillvaron”

Fem frågor till Elin Rubensson, Göteborg FC, som är uttagen i landslagstruppen till Algarve Cup

1. Hur känns det att träffa landslaget igen och spela Algarve Cup?

– Det ska bli kul. Det är ju ett annat upplägg i år, alla lag är garanterade tre matcher, men första matchen är en kvartsfinal. Vi möter Tyskland så vi sätts verkligen på prov. Det är alltid kul att möta dem – och vi har ju bra minnen från förra sommaren när vi slog dem i VM-kvartsfinalen.

2. Hur har GFC:s försäsong med nya tränaren Mats Gren känts?

– Väldigt bra. Mats har kommit in – lugn, trygg och tydlig med vad han vill. Och så har vi ju landslagsspelare som har anslutit och spetsat truppen. Vi har gjort bra matcher på försäsongen. Jag har haft en nacke som strulat efter att jag fick en ny smäll mot huvudet tidigare i februari. Jag stod över cupmatchen mot Linköping i helgen som en försiktighetsåtgärd.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

3. Det blir en spännande säsong både för GFC och landslaget, med Champions League och OS. Vilka förhoppningar har du?

– Det gäller att ta en sak i taget ett sådant här år. Det är lätt att blicka för långt fram. Självklart är ett av säsongens stora mål att få spela OS. Med GFC är ju Svenska cupen redan igång och där har vi ett guld att försvara. Sedan är det klart att vi vill vara med och slåss om SM-guldet i höst.

4. Kan det bli Kopparbergs/Göteborg FC:s bästa år någonsin?

– Ja, det tror jag! Det har känts så varje år nu, och det har ju faktiskt blivit bättre också. Det är väl bara det där guldet som saknas. Sedan hade det varit häftigt att ta sig vidare från Champions League också. Vi var ju så nära förra året. Klubben har verkligen värvat bra i år. Vi har en vassare och bredare trupp, så vi har alla förutsättningar att göra det bästa året.

5. Du gör din elfte säsong i damallsvenskan och är bofast i landslaget. Varför blir du inte utlandsproffs?

– Jag har värderat annat. Jag har inte riktigt känt att det rätta erbjudandet har kommit för att offra allt jag har här i Göteborg. Sedan jag och min man köpte hus för två år sedan, och mitt inredningsföretag kommit igång, har jag även presterat bättre på planen. Jag tycker det är skönt att komma hem och få göra något helt annat. Sedan utvecklas jag ju fortfarande i GFC. Vi spelar Champions League, så fotbollsmässigt ligger vi ändå långt fram. Jag ska aldrig säga aldrig, jag kanske tar chansen om det kommer något bra, men just nu är jag väldigt nöjd med tillvaron.