Sport.

2020-10-28 14:41
Bild: Daniel Stiller, Bildbyrån
Puffetikett
ETC Göteborg

”En sjukt stor omställning”

Fem frågor till Blåvitts vänsterback Yahya Kalley, 19, som kom från MFF:s juniorlag och har gjort allsvensk succé

1. Bara någon timme innan sommarens transferfönster stängde blev din övergång från Malmö FF klar. Hur var den där kvällen på Kamratgården?

– En jättespännande kväll. Jag var supertaggad och ville bara skriva på. Det blev en ganska lång väntan och hann bli sent innan allt var klart. Jag var glad att det löste sig. Jag hade bara vetat i drygt en vecka att något var på gång med Blåvitt.

2. Hur trodde du då att hösten i din nya klubb skulle bli?

– Att jag kommer att spela med väldigt bra spelare och lära mig saker direkt. Men jag väntade mig inte att det skulle se ut som det har gjort. Jag trodde att jag skulle få mer kött på benen innan jag kastades in i hetluften. Men om man tror på sig själv så funkar det. Jag är så glad att jag har fått chansen.

3. Det tog två veckor – sedan var du en startspelare i varje match. Och nu har du debuterat i U21-landslaget. Hur kunde allt gå så fort?

– Ja, det gick väldigt snabbt alltså. Jag fick direkt ett förtroende från IFK-tränarna som var större än jag kunnat föreställa mig. Jag hade aldrig spelat en seniormatch. Det var en sjukt stor omställning från att spela mot P19-lag till att möta allsvenska lag och FC Köpenhamn i Europa League-kval. Kravställningen och tempot är helt annorlunda. Man måste tänka och spela snabbare. Och det var jättestort för mig att få spela i U21-landslaget. Det har jag drömt om.

4. Hur har det varit att flytta ifrån tryggheten och familjen hemma i Malmö och plötsligt bo i egen lägenhet?

– Det har varit en så stor omställning som du kan tänka dig. Men jag tycker ändå att det har gått bra. Jag trodde att det skulle bli lite svårare, med mat och sådant. Det svåraste är själva känslan av att vara ensam.

5. Du har spelat i MFF:s olika ungdomslag sedan du var elva. Hur blir det att på söndag för första gången kliva in på stadion i Malmö för en allsvensk match – men i bortalaget?

– Det kommer att vara en speciell känsla för mig. Men om jag får spela måste jag försöka lägga de tankarna åt sidan. Fast det kommer nog att finnas lite i bakhuvudet. Det blir kul på söndag. Och Malmö har ett väldigt bra lag.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev