Sport.

2020-07-03 04:39
Bild: Björn Lindgren/TT
Puffetikett
ETC Göteborg

”Det brann inom mig”

Fem frågor till längdhopparen Khaddi Sagnia som slog personligt rekord på 6,81 i årspremiären

1. Du drog korsbandet förra året. Vad betyder det för dig att du nu kunde slå ditt fem år gamla pers?

– Jag har aldrig öppnat en säsong med en sådan bra serie. Det brann inom mig. Det var helt underbart verkligen och ett bevis på att man inte ska ge upp utan fortsätta att kämpa. Det har varit mycket upp och ner under dessa fem år. När man tvingas gå igenom svårigheter är det antingen att man vill sluta eller att man vill mer. Jag kände när jag skadade mig att jag inte har nått min fulla kapacitet. Jag vill verkligen mer.

2. Hur påverkade skadeperioden dig fysiskt och psykiskt?

– Jag är starkare fysiskt. Det var jag redan förra året. När jag var på träningsläger i Turkiet i höstas visade alla rehabtester väldigt bra resultat och det tände en glöd i mig. Jag har försökt att inte stressa mig själv utan ta mig tid att komma tillbaka stark, och det gjorde jag. Psykiskt kände jag mig stark under hela perioden och jag kom tidigt över rädslan att springa häck, som ju var den gren jag skadade mig i.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

3. Du tävlar i Öis hoppargala den 4 juli. Hur ser resten av sommaren ut för dig?

– Vi får vänta och se. Det finns inget helt färdigt tävlingsprogram. Jag ska tävla i Karlstad GP 8 juli. Jag hoppas också att det blir någon Diamond League-tävling. Eftersom det inte är några mästerskap får jag satsa på att hamna så högt upp som möjligt i världsstatistiken och fortsätta på den här vägen. Jag tänker köra lite 100 meter också, och kanske häck om jag blir sugen på det.

4. Passar det dig rentav bra att mästerskapen blev inställda?

– Jag hade gärna sett att det varit OS och EM i år eftersom jag känt mig i bra form. Jag var redo. Det känns väldigt tråkigt och jag blev ganska förvirrad när allt blev inställt. Men jag har inte haft några problem att hålla motivationen uppe. Jag har kunnat träna på som vanligt så jag ska inte klaga. Det finns andra länder som ha haft det värre..

5. Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis kommer också till galan på Ullevi. Vem tror du är hetast just nu – du eller han?

– Vad var det han hoppade senast? 5,86? Jag skulle säga att det är jag – jag har ju slagit pers hahaha. Det ska bli roligt att få se honom och att få träffa alla. Armand sporrar mig absolut. Vi vill alla ha den status som han har, när man ser den uppmärksamhet han får. Han förtjänar den verkligen för han är grym. Jag gör mitt bästa för att komma dit.