Nyheter.

2019-04-12 11:28
Göteborgs-Posten får nya ägare. Foto: Frida Winter/TT
Göteborgs-Posten får nya ägare.
Puffetikett
ETC Göteborg

Stampen får norska ägare

Stampen Media, som bland annat äger Göteborgs-Posten, får nya norska ägare. Polaris Media ska tillsammans med NWT och VK-media ta över 51 procent av Stampen.

Det har under en tid spekulerats i att Stampen, som bland annat äger Göteborgs-Posten och TTELA, ska få nya ägare. Nu står det klart att det blir norska Polaris Media som tillsammans med NWT-koncernen och VK-Media köper in sig i bolaget och framöver blir ägare av 51 procent av bolaget.

– Vår analys är att medieverksamheten kommer att utvecklas bäst genom samarbete med en större aktör i branschen. Vi har fört samtal med olika aktörer kring möjliga samarbeten och har nu valt att ingå ett partnerskap med Polaris Media, VK-Mediaoch NWT Gruppen. Genom samarbetet kan vi göra ännu större satsningar på den lokala journalistiken i Västsverige och snabba på den digitala utvecklingen av medieverksamheten, säger Martin Alsander, styrelseordförande för Stampen Media, i ett pressmeddelande.

Polaris ägs till 29 procent av Schibsted, som i Sverige bland annat äger Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Prislappen för köpet är cirka 160 miljoner kronor.

Hjörne-familjen kommer framöver att äga 14,6 procent av Stampen.