Nyheter.

2020-04-27 14:29
Foto: Shutterstock
Puffetikett
ETC Göteborg

Så många Göteborgskrogar fick anmärkning i helgen

Med indraget barhäng, information om att hålla avstånd och glesare dukning så ska coronasmittan förhindras, samtidigt som krogar och restauranger ska kunna hålla öppet. I helgen var Göteborgs stads inspektörer ute och kontrollerade hur krogarna sköter sig och om Folkhälsomyndighetens riktlinjer följs.

Totalt kontrollerades 90 krogar under helgen och hos 40 verksamheter hade inspektörerna anmärkningar att lämna. Många rättades till direkt.

– Det vi ser är att folk sätter sig för tätt, trots att många verksamhetsutövare informerar och dukar med avstånd, säger Angelica Winter, avdelningschef på miljöförvaltningen, Göteborgs Stad,i ett pressmeddelande.

Vanliga brister var bland annat tät dukning, avsaknad av information om att hålla avstånd och svårigheter att kontrollera att gäster faktiskt håller avståndet. Vid ett tiotal verksamheter bedömdes att det finns ett behov av uppföljning. En verksamhet som kontrollerades bedömdes ha en allvarlig brist med för mycket trängsel.

Helgen innan hittades allvarliga brister på fyra Göteborgskrogar. Tre krogar har åtgärdat brister, en har vidtagit åtgärder men där förs det fortfarande dialog med smittskyddet i regionen.