Nyheter.

2017-11-13 06:00
Mandolingatan, Frölunda torg. Bild: Lijlewall Arkitekter
Mandolingatan, Frölunda torg.

Regeringen inspireras av Bostad2021

Det nya arbetssättet med projektet att få fram 7000 nya bostäder följs noga av regeringen. Att effektivisera bostadsbyggandet är nödvändigt om den höga byggtakten ska kunna hålla i sig, menar Peter Eriksson, bostadsminister.

Under ett besök i Göteborg för lite mer än en månad sedan sa bostadsminister Peter Eriksson att regeringen följer utvecklingen av Bostad 2021 som en möjlig väg framåt för att lösa bostadskrisen i resten av Sverige.

– Bostadsbristen finns inte bara i Göteborg utan i de flesta kommuner i Sverige. Vi följer den här satsningen med spänning och tar del av den forskning som följer. Den här satsningen kommer påverka byggnadsprocessen generellt i Sverige och även bidra till ett mer hållbart samhälle, sa han.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


 

Ministern menade vidare att det i dag visserligen byggs mycket bostäder i Sverige, men för att kunna fortsätta behöver liknande modeller som Bostad2021 användas för att effektivisera bostadsbyggandet.

– Bostadsbyggandet ligger på höga nivåer i Sverige just nu, och för att det ska förbli så behöver även processerna effektiviseras.

I samband med bostadsministerns besök kommenterade även Agneta Kores, vd vid Stena Fastigheter som är ett av de företag kommunen samarbetar med i projektet, satsningen.

– Vi har tillsammans hittat en modell som fungerar och som snabbar upp processen. Vi kommer att kunna ge göteborgarna många nya bostäder de närmsta åren, sa hon.