Nyheter.

2018-01-12 15:26
Efter händelserna har Hodan Mohammed skrivit ett långt inlägg på företaget Sephoras Facebooksida. Foto: AP och Faksimil/Facebook
Efter händelserna har Hodan Mohammed skrivit ett långt inlägg på företaget Sephoras Facebooksida.

Pekades felaktigt ut som snattare – slår tillbaka

Efter besöket på sminkbutiken Sephora i centrala Göteborg anklagades Hodan Mohammed för att ha snattat – anklagelser som var felaktiga. I ett inlägg på Facebook riktar hon nu sin ilska mot butiken, efter att hon pekats ut som snattare. 

Hodan Mohammed skriver i sitt Facebookinlägg att hon besökte butiken tillsammans med tre tjejer som hon arbetar med – inne i butiken testade hon två läppstift som hon sedan lämnade tillbaka innan hon gick vidare, skriver hon.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


”Medans vi promenerar mot nordstan så lägger en av tjejerna märke till att en av personalen följer efter oss nedför gatan, vi väljer att släppa detta och tänker att hon förmodligen är ute på rast. Väl inne i Nordstan så är vi helt plötsligt omringade av ca 5-7 st stora väktare. Jag kände omedelbart obehag”, skriver Hodan Mohammed.

 

– I dag är jag fortfarande i chocktillstånd över hur jag behandlades. Det kändes jättehemskt och förnedrande, säger hon till GT.

En anställd i butiken pekade ut Hodan Mohammed för väktare som sedan grep henne och visiterade henne. Efter att polisen anlänt och skrivit en anmälan om ringa stöld fick hon lämna platsen. Senare under kvällen ringde en polis upp och berättade att det videomaterial som finns från händelsen tydligt visar att hon lagt tillbaka varorna i butiken.

”Vi är djupt ledsna över det som har skett i vår butik i Göteborg tidigare i veckan. Vi strävar alltid efter att alla kunder ska få en god service och att ett besök i våra butiker skall vara en härlig skönhetsupplevelse. Uppenbarligen har detta inte skett. Vi ser omgående över våra rutiner för att detta inte ska ske igen. Vi försöker komma i kontakt med den drabbade kunden för att ge vår personliga ursäkt”, skriver Sephora i en mejlkommentar.

Vakterna som ingrep var anställda av Securitas. De agerade efter att personalen sagt att det var helt säkert att snatteriet inträffat och att det fanns videomaterial, vilket alltså inte stämde.

– Vi kan förstå att personen känner sig illa berörd. För den del vi medverkat kan vi bara beklaga och be om ursäkt. Det är mycket olustigt att vi försätter en oskyldig person i den här situationen, säger Ronny Fredriksson, presskontakt på Securitas.

ETC Göteborg har sökt Hodan Mohammed.