Nyheter.

2018-01-09 15:38
Intraservicechefen Nisse Waldefeldt får lämna Intraservice – Alliansen kräver också ordföranden Tord Karlssons avgång, vilket Karlsson kallar för trams. Foto: Emanuel Videla
Intraservicechefen Nisse Waldefeldt får lämna Intraservice – Alliansen kräver också ordföranden Tord Karlssons avgång, vilket Karlsson kallar för trams.

Ordföranden slår ifrån sig avgångskraven

Ännu en person får nu lämna Intraservice efter skandalerna på förvaltningen. Denna gång är det högsta chefen, Nisse Waldefeldt, som får gå. Men Alliansen riktar återigen avgångskrav mot ordföranden Tord Karlsson, som själv menar att det är "trams".

Efter en serie skandaler på Intraservices förvaltning får nu ytterligare en person sparken. Det är Nisse Waldefeldt, förvaltningschefen, som tvingas lämna sin tjänst. Frågan avgörs klockan 18 på tisdagen men enligt nämndordföranden Tord Karlsson är nämndens presidium enig i sitt beslut. Sedan tidigare har också verksamhetschefen fått gå. Han fick då 189 000 kronor i avgångsvederlag.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Intraservice har varit i blåsväder under andra halvan av 2017. Det började med en resa till Seattle som ETC Göteborg berättade om den 2 juni. Två politiker och tre tjänstemän åkte på en resa som varade flera dagar längre än vad som var nödvändigt och gick på flera nöjen av tveksam karaktär. Därefter granskade stadsrevisionen 20 resor som nämnden gjort, och vid samtliga av dem hittades felaktigheter.

Därtill har en osund kultur framkommit, där anställda på en av kommunens största leverantörer, Atea, bjudit anställda på fotbollsbiljetter, after work och haft en relation som varit allt för privat. Detta samtidigt som Atea fick stora beställningar från kommunen. Det var efter en artikel i ETC Göteborg, där en källa med insyn berättade om kulturen, som kommunen åter öppnade upp granskningen av förvaltning.

– Det finns ju ett symbolvärde i det här. Politiker och tjänstemän åker över Atlanten och går på hockeymatcher för att de tänker: ”åker man till USA så är det ingen som ser oss”. Men de verkar tro att sociala medier inte märks, sa en person till ETC Göteborg då.

Nisse Waldefeldt har jobbat på Intraservice sedan 2000, och blev förvaltningschef 2014. Han har under en längre period varit sjukskriven från sitt jobb, men återvände i tjänst i måndags, och det är därför ärendet blir aktuellt just nu. Anledningen att han får sparken är enligt Tord Karlsson, nämndordförande, bristerna i kontakten med leverantörerna, där felaktigheter skett i upphandlingar, och inte resorna.

– Nisse Waldefeldt har inget förtroende inom staden. Vi är en förvaltning som lever på att jobba på andra förvaltningars uppdrag och att då ha en chef som inte har förtroende hos dem är inte hållbart, säger Tord Karlsson.

Men samtidigt som Nisse Waldefeldt får sparken fortsätter kraven från Alliansen, som gör ett gemensamt utspel, att Tord Karlsson, nämndordförande och kommunalråd, ska avgå. Det kravet lyfte de redan när Stadsrevisionen presenterade sin rapport den 17 oktober. Då fick Karlsson stöd av Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande, som menade att hon hade fullt förtroende för honom.

Tord Karlsson avfärdar alliansens utspel som "trams". Han menar att det har funnits brister i hur avtal har upphandlats och kontakterna med leverantörerna, och att det är anledningen till att Nisse Waldefeldt får gå, inte de resor som tidigare avslöjats – och som Alliansen framhäver.

– Det här handlar inte om resorna. Det handlar om hur man förhåller sig till leverantörerna och hur man sköter avtal.

Framöver kommer Intraservice att genomföra två utredningar om den interna kulturen. Dels en som ska gå igenom alla resor, och som kommer presenteras i slutet av januari, dels en om förhållandet till leverantörer för att se om det finns fler olämpliga kontakter.

Nu påbörjas också arbetet med att hitta en ny förvaltningschef. Den nuvarande tillförordnande förvaltningschefen, Håkan Sundqvist, sitter kvar tills vidare, men ska enligt Tord Karlsson ha meddelat att han inte är intresserad av tjänsten.

– Vi är väldigt tacksamma för det jobb han gjort men får acceptera att han inte vill bli ordinarie. Därför inleder vi nu en ordinarie process.

En rekryteringsprocess brukar ta runt nio månader, men Tord Karlsson hoppas att processen ska gå snabbare än så.

ETC Göteborg har sökt Nisse Waldefeldt för en kommentar, men utan framgång.