Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Miljöministern: Göteborg är ett föredöme

Miljöminister Karolina Skog (MP) kom till Göteborg i veckan för att, tillsammans med kommunalråd Ulf Kamne (MP), presentera nya regler som lägger ansvaret för klimatanpassning på kommunerna.
Miljöminister Karolina Skog (MP) kom till Göteborg i veckan för att, tillsammans med kommunalråd Ulf Kamne (MP), presentera nya regler som lägger ansvaret för klimatanpassning på kommunerna. Bild: Foto: Lucas De Vivo

ETC Göteborg.

Staten kommer att gå in med 100 miljoner för att anpassa älvstranden för att stå emot konsekvenserna av ett varmare klimat. Men det är viktigt att kommunerna tar ansvar så att det inte läggs på staten, menar miljöminister Karolina Skog (MP). Om inte Göteborg anpassar sig finns en risk att hela staden behöver flytta på sig inom en generation.

I snålblåsten vid den gamla båthållplatsen i Rosenlund presenterade miljöminister Karolina Skog (MP) och Miljöpartiets kommunalråd Ulf Kamne regeringens nya politik för att minska konsekvenserna av ett varmare klimat. Regeringen gör nu en serie regeländringar för att förtydliga vem som har ansvaret för att klimatanpassa Sverige. Miljöministern säger att valet att presentera den nya politiken i just Göteborg har att göra med att staden ligger långt fram i arbete med att anpassa sig inför nya utmaningar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00