Nyheter.

2019-07-10 09:27
  • Metallicas sångare James Hetfield. Foto: Jonas Lindstedt/TT
    Metallicas sångare James Hetfield.
  • Metallicafans på Ullevi i går. Foto: Jonas Lindstedt/TT
    Metallicafans på Ullevi i går.
Puffetikett
ETC Göteborg

Metallica skänkte 300 000 kronor till hemlösa

I samband med sin konsert på Ullevi donerade Metallica 300 000 kronor till Göteborgs kyrkliga stadsmission. Pengarna ska gå till organisationens arbete mot hemlöshet och fattigdom.

Stadsmissionens socialchef Åsa Vilu var en av dem som tog emot checken från metalbandet i samband med tisdagens konsert på Ullevi. Hon upplevde att de amerikanska musikerna var varma och genuint intresserade av deras sociala arbete.

– De var intresserade av vad vi gör och undrade hur vi skulle använda pengarna. De sa att vi gjorde ett fantastiskt jobb, säger hon.

För två år sedan bildade Metallica en välgörenhetsstiftelse. I samband med sina konserter brukar de dela ut en summa pengar till lokala hjälporganisationer. De skänkte även stora summor i samband med bränderna i Kalifornien och pengarna de fick från Polarpriset 2018 gav de bland annat till Stockholms stadsmission.

Går till hemlösa

Göteborgs kyrkliga stadsmission ska använda pengarna till sina sociala verksamheter.

– De kommer att gå till barnfamiljer som lever i hemlöshet, människor som behöver mat och kläder eller vägledning i svåra situationer. Det är ett stort bidrag som kommer att göra skillnad, säger Åsa Vilu.

Hon säger att alla gåvor och medel som de samlar in är viktiga. Ändå är det lite speciellt när ett av världens största band väljer att skänka en del av biljettintäkterna till dem.
– Alla insamlade pengar går direkt till våra verksamheter, men just det här får en stor genomslagskraft. Det är en fantastisk gest från ett etablerat band och vi är jättetacksamma.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter