Nyheter.

2017-06-15 13:21
Foto: Lucas De Vivo

Klart: Utredningen om hyresrättsombildning går igenom

Det blir en utredning av ombildningarna av hyresrätter till bostadsrätter. Det kommer kommunstyrelsen att besluta efter sommaruppehållet. Detta eftersom både alliansen och SD tänker stödja yrkandet.

Som ETC Göteborg kunde rapportera i morse vill Martin Wannholt (Dem) utreda effekterna av de ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter som skedde i Göteborg för tio år sedan. Målet är att se om det kan skapa en bättre blandstad. Yrkandet bordlades av den rödgröna sidan på kommunstyrelsen i onsdags. Martin Wannholt menar i artikeln att han hoppas få med sig Alliansen och SD när kommunstyrelsen sammanträder igen i höst.

Nu kan ETC Göteborg berätta att yrkandet kommer att gå igenom. Både Alliansen och SD tänker rösta för det.

– Alliansen stöder Martin Wannholts förslag om utredning av hyresrättsombildningar, skriver Jonas Ransgård, kommunalråd för Moderaterna, till ETC Göteborg i ett sms.

Även Sverigedemokraterna är positiva till yrkandet.

– Vi kommer med största sannolikhet att rösta för den, säger Jörgen Fogelklou, kommunalråd för SD.  

Eftersom den styrande rödgröna koalitionen är i minoritet kan oppositionen i kommunstyrelsen få igenom förslag på detta sätt.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter