Nyheter.

2021-01-25 16:46
Scandinavium ska ersättas med en ny arena. Bild: Shutterstock
Scandinavium ska ersättas med en ny arena.
Puffetikett
ETC Göteborg

Klart: Göteborg får nya arenor

Göteborg ska få nya anläggningar som ersätter Scandinavium och Lisebergshallen. Det står klart sedan en politisk majoritet enats om framtiden för arenorna i Göteborg.

Det är nästan samtliga partier i Göteborgspolitiken – minus MP och SD – som nu enats om nya arenor i staden. Framför allt handlar det om nya arenor som ersätter Scandinavium och Lisebergshallen som ska byggas i anslutning till Svenska mässan. Ersättningshallar för Valhallas sporthallar ska byggas i anslutning till de nya arenorna. Arenorna ska drivas kommunalt.

De tidigare planerna på ett köpcentrum i området skrotas till förmån för blandstadsbebyggelse. I området mellan Valhallagatan och Nya Ullevi, längs med Mölndalsån, byggs bostäder. 

– Jag är väldigt glad att vi, trots det komplicerade parlamentariska läge vi har i Göteborg, kunnat komma vidare i en så stor och för staden viktig fråga. Vi har haft konstruktiva och bra samtal och jag ser fram emot att vi åter ska kunna sätta Göteborg på kartan som en evenemangstad att räkna med, säger Axel Josefson (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Relaterade artiklar