Nyheter.

2017-11-10 12:30
"Aldrig i modern tid har Göteborg stått inför en större expansion och utmaning än just nu", säger Alf Engqvist.  Bild: Hanna Strömbom
"Aldrig i modern tid har Göteborg stått inför en större expansion och utmaning än just nu", säger Alf Engqvist.

Här är Göteborg energis nya vd

Tidigare i höstas valde Göteborg energis kritiserade vd Lotta Brändström att lämna sin post. Nu är det klart att Alf Engqvist tar över rodret.

I början av sommaren intervjuade ETC Göteborg tidigare anställda på Göteborg energi som vittnade om mobbning och dålig tillit till ledningen. Under de sex år som Lotta Brändström var vd valde 62 chefer på någon av de cirka 100 chefspositionerna att sluta. Under sensommaren bestämde hon sig för att säga upp sig, hon menade dock att det inte var en en följd av kritiken mot henne.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


 

Tidigare i höstas valde Göteborg energis kritiserade vd Lotta Brändström att lämna sin post. Nu har bolagets styrelse hittat hennes efterträdare. Det blir Alf Engqvist som kliver in som tillförordnad vd och han har de senaste två åren varit chef för bolagets distributionsverksamhet och suttit i koncernledningen. Innan dess har han arbetat på Vattenfall och varit vd på entreprenadbolaget Infratek Sverige AB. Den nya vd:n ser fram emot att vara en del av stadsutvecklingen i Göteborg.

– Vi har en mängd frågor som är kopplade till den pågående stadsutvecklingen. Aldrig i modern tid har Göteborg stått inför en större expansion och utmaning än just nu. För Göteborg energis del handlar det bland annat om stora investeringar i fjärrkyla och fjärrvärme och vi ska se till att all vår fjärrvärme år 2030 kommer från fossilfria eller återvunna källor. Vår riktning och våra mål är utstakade och nu handlar det om att kavla upp ärmarna och genomföra det vi har planerat, säger han i ett pressmeddelande.

Alf Engqvist är Lotta Brändströms efterträdare och blir Göteborg Energis nya vd.  Bild: Press
Alf Engqvist är Lotta Brändströms efterträdare och blir Göteborg Energis nya vd.

”Gasa och bromsa”

En av de största utmaningarna för Alf Engqvist blir att spara in pengar där det går, för att klara framtida investeringar.
– Vi har en stabil och god ekonomi men om vi ska klara de massiva investeringar som ligger framför oss måste vi jobba så effektivt som möjligt och sänka våra kostnader där det går. Det handlar både om att gasa och att bromsa. Det är ingen enkel resa men jag är övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Alf Engqvist.