Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Göteborgare och politiker upprörda över toppmötet

"De borde väl utmärkt kunna träffas på någon konferensanläggning, där de inte förstör för vanligt folk", hävdar Daniel Bernmar (V) som ställer sig kritisk till placeringen av EU-toppmötet.
"De borde väl utmärkt kunna träffas på någon konferensanläggning, där de inte förstör för vanligt folk", hävdar Daniel Bernmar (V) som ställer sig kritisk till placeringen av EU-toppmötet. Bild: Bild: Lucas De Vivo

ETC Göteborg.

Flera politiker är upprörda över hur EU-mötet drabbar Göteborgarna. Ulf Kamne tycker att lokala näringsliv ska få ersättning för förlorade inkomster och Daniel Bernmar är kritisk till polisens kommunikation. – Ska vi verkligen ha EU-toppmöten i städer? frågar sig Daniel Bernmar (V).

Redan under onsdagen rullades polisens avspärrningar ut runt Eriksbergshallen, och i dag håller statsministern i ett EU-toppmöte på Eriksberg. När ETC Göteborg besöker området kring Eriksbergshallen påminner det mest om en krigszon. Staket har lyfts kring hela anläggningen och innanför patrullerar flera poliser med tung beväpning. Inför mötet har mycket av rapporteringen  handlat om förväntade trafikköer, stängda butiker och svårigheter att ta sig till jobb och skola.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00