Nyheter.

2019-10-25 12:55
Feskekôrka stänger 2020 och ska rustas upp. Foto: Higab/Hans Wretling
Feskekôrka stänger 2020 och ska rustas upp.
Puffetikett
ETC Göteborg

Feskekörkas handlare torskar inte – kan (räk)na med framtid i huset

Ett missförstånd om Feskekörkans framtid fick göteborgarna att fråga sig om den historiskt väl förankrade verksamheten i lokalerna nu skulle kastas överbord. 

Till och med kommunalrådet Axel Josefson gick ut i sociala medier och skrev att ”Feskekörka ska ligga där den ligger och se ut som den ser ut” och att ”Där ska säljas fisk” på Twitter och håvade in hundratals likes.

Men nu gjuter fastighetsvärden Higab olja på vågorna.

”Fisk och skaldjur – det ska helt prägla verksamheten i Feskekörka i Göteborg även efter upprustningsarbetet.” skriver de efter att bolagets styrelse tagit ett kompletterande beslut.

– Vi måste självkritiskt konstatera att vi varit otydliga och därför oroat många göteborgare i onödan. Det handlar om att utveckla, absolut inte avveckla, fisk- och skaldjursverksamheten i Feskekörka, säger styrelseordförande Anders Sundberg i ett pressmeddelande.

Efter nästa sommar sjösätts ett renoveringsprojekt i lokalerna, med följden att de under två år kommer att hållas stängda. Det var ett beslut som fattades av styrelsen i maj i år. Nu kompletterar de med ett beslut som bland annat innebär att de redan befintliga verksamheterna ska få erbjudande att flytta tillbaka. Ett beslut som även det moderata kommunalrådet tycker är fina fisken: ”Bra beslut av Higab att handlarna själva får vara med och utveckla Feskekörkas’s framtid”, skriver han på Twitter.