Nyheter.

2019-05-02 14:41
Feskekôrka stänger 2020 och ska rustas upp. Foto: Higab/Hans Wretling
Feskekôrka stänger 2020 och ska rustas upp.
Puffetikett
ETC Göteborg

Feskekôrka stänger – och framtiden ska utredas

Göteborgs ikoniska saluhall Feskekôrka stänger ned 2020 för upprustning. Samtidigt säger fastighetsägaren, kommunägda Higab, att framtiden för byggnaden och verksamheten ska utredas.

– Feskekôrka byggdes som fiskhall och har alltid varit ett självklart mål för fisk- och skaldjursälskare. Men de senaste årens ökande konkurrens och stora byggprojekt i innerstaden har inneburit tuffa utmaningar för handeln. Samtidigt som byggnaden är stängd utreds hur vi med utgångspunkt från historien kan utveckla och lyfta Feskekôrka in i framtiden, säger Johan Carlsson, fastighetschef på Higab, i ett pressmeddelande.

Feskekôrka stänger ned under första halvan av 2020 och det är i dagsläget oklart hur länge verksamheten är nedstängd. Higab ska parallellt med upprustningsarbetet ta fram en plan för hur byggnaden ska användas i framtiden.

Fasader, konstruktion och grundläggning behöver åtgärdas. Även tekniska försörjningssystem för inomhusklimat och ventilation för en upprustning. Eftersom Feskekôrka är en skyddad byggnad så ska arbetet ske med varsamhet.

Higab söker i dag ersättningslokaler för dagens hyresgäster.