Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Bakom fasaden på sugardejtingsajterna

Journaliststudenterna Elin Tinge, Love Olsson och Jennifer Sandberg gav sig ut bland sugardejtingsajterna. ETC Göteborg publicerar deras resultat.
Journaliststudenterna Elin Tinge, Love Olsson och Jennifer Sandberg gav sig ut bland sugardejtingsajterna. ETC Göteborg publicerar deras resultat.

ETC Göteborg.

Vad driver egentligen en person till att söka äldre finansiärer på dejtingsajter? Och vad gör andra villiga att betala för sex? JournaliststundeternaElin Tinge, Love Olsson och Jennifer Sandberg gör en djupdykning under den glamorösa ytan av sugardejting, där sällskap är till salu.

Lisa är en glad och äventyrlig 18-åring som tycker om att vara i naturen, äta ute och prova nya saker. På två veckor fick Lisa meddelanden från fler än 60 sugardaddies på sugardatingsajterna sugardaters.se och richmeetbeautiful.com. ”Lisa” finns inte på riktigt. Vi skapade profilen ”Lisajulia” för att ta reda på om de här sajterna kunde vara en ny mötesplats för sexköp. Vi lät alltid sugardaddyn ta första kontakten. Utan att Lisa nämnt varken sex eller pengar såg vi hur hon fick erbjudande efter erbjudande om ersättning för sexuella tjänster.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00