Nyheter.

2017-12-06 09:47
Bo Larsson, Trafikverket. Foto: Kasper Dudzik/Trafikverket
Bo Larsson, Trafikverket.

Anmäler trakasserier mot Västlänkenmedarbetare

Ett tiotal medarbetare på Trafikverket som arbetar med Västlänken har ofrivilligt fått varor och tjänster skickade till sina hem.

Tjänstemän på Trafikverket som arbetar med Västlänken har i flera fall ofrivilligt fått varor och tjänster beställda till sina hemadresser, som de inte beställt. Nu polisanmäler Trafikverket händelserna, som de kallar för djupt olustiga trakasserier. Det rapporterar SVT Väst. Ett tiotal medarbetare har drabbats – alla arbetar med Västlänken. Bland annat ska medarbetare ha fått statyer, tidningsprenumerationer och besiktningar av hus beställda.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Vi ser ett mönster att det rör sig om flera medarbetare vars namn varit omnämnda i media. Vi ser mycket allvarligt på detta utifrån att det rör sig om urkundsförfalskning och falska namnteckningar som cirkulerar, säger Bo Larsson på Trafikverket som är projektchef för Västlänken, till SVT.

Mats Lövgren, samordnare i nätverket Stoppa Västlänken Nu, är mycket upprörd över det som hänt.

– Vi anser att det är rent förkastligt som hänt. Det är inget vi stöder och vi utgår ifrån att ingen av våra medlemmar stöder detta, säger han.