Ledare. .

2014-09-12 09:51
Bild: News Oresund/Flickr

Moder Svea mår fett dåligt just nu

När ni läser det här så är det mindre än 48 timmar kvar till valet. Men det här är ingen text till dig som förhoppningsvis ska rösta, utan till dig som efter den här helgen har blivit invald. Jag vet inte hur och med vilka du firade valsegern. Jag vet inte ens om du hade en valseger att fira. Kanske tillhörde du ett av de partier som fick rekordlåga siffror. Kanske var du en av dem som fuldansade på er efterfest efter att ha vunnit stort. Det enda jag vet helt säkert är att hela Svea rike (inklusive Sverigedemokraternas väljare) kommer att få det jävligt mycket sämre nu när SD kom in i riksdagen. Igen. För ingen förutom Jimmie Åkesson och hans polare kommer att gynnas av deras politik. Förhoppningsvis kommer deras väljare att tänka om vid nästa val, när de har insett detta. Men just denna söndagsnatt, får vi leva med att SD firar att de återigen har dragit Sveriges rykte i smutsen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Jag hoppas för din skull att Fi har kommit in i riksdagen, så att du orkar med Sverigedemokraterna i fyra jävla år till. För antirasister inom politiken, oavsett vilket parti de tillhör, behöver all hjälp de kan få. Mitt hjärta sitter åt vänster men antirasismen pumpar i hela min kropp. Och min kropp är trött på politiska spel, för Sverige håller på att gå åt helvete på allvar. Sverigedemokraterna med Svenskarnas Parti i släptåg, high five:ar med varann när de ser hur makthavare och myndigheter trampar (ibland i bokstavlig mening) på antirasisternas civilkurage. Aldrig har det varit så lätt att vara fascist, rasist och nazist i Sverige som just nu. Och det är allas vårt problem.

Vi båda vet att dina valprogram-flyers är helt värdelösa efter att vallokalerna har stängt. De är bara till någon nytta under några veckor, vart fjärde år. Men de demonstrationsplakat som höjs i luften när nazister besudlar våra gator, de gör skillnad varje dag, året runt. Om du som politiker på fullaste allvar tror på den demokrati som precis har anställt dig, står du bredvid oss framöver, när vi protesterar mot nazisterna då de tar över våra gator och torg. Det ligger liksom i ditt eget intresse att du står där, för deras politik bygger på att du ska byta jobb och/eller flytta till ett annat land, om du inte tycker som dem. Jag hoppas innerligt att politiker i det landet protesterar när rasisterna vill slänga ut invandrare, så att du får stanna där.

Jag har ingen aning om du är bakfull när du läser det här. Kanske suckar du lite när du inser att du måste dela arbetsplats med Sverigedemokraterna. IGEN. Jag fattar att du är trött efter alla valkampanjer. Det är helt okej att du chillar hemma framför någon tv-serie tillsammans med indisk hämtmat någon vecka. Men efter det så har du en hel mandatperiod på dig att göra skillnad. Det svenska folket har investerat i dig och ditt parti genom att rösta på er. Du är därför skyldig dem att leverera det demokratiska och humana Sverige som de förtjänar. Börja med att välja en politik som gör Sverigedemokraterna heligt förbannade. Släpp in så många flyktingar som det bara går och bli det medmänskliga landet resten av världen vill efterlikna. Visa hur mångkultur är en del av den svenska folksjälen. Minska de klyftor i samhället, som har fått folk att tro att Sverigedemokraternas politik är något att ha till att börja med. Gräv upp segregationen och allt som har orsakat den. Plantera i stället kunskap, solidariskt ledarskap och mångfald på dess plats.

Slutligen: kom ihåg att du inte fick min röst för att du ska skvallra om dina kollegor och sådant. Du fick den för att kunna föra det svenska folkets talan. Moder Svea mår fett dåligt just nu och har en hel del på hjärtat. Såvida du inte vill bli arbetslös om fyra år, så måste du börja lyssna. Och glöm aldrig någonsin att Jimmie Åkesson och hans polare vill stjäla både ditt jobb och vårt Sverige, så skydda varandras ryggar.