Sport.

2017-05-16 16:00
På lördag planerar föreningen Ung Cancer pärla lika många armband som antal meter långt Göteborgsvarvet är. Bild: Tove Mattsson/Ung Cancer
På lördag planerar föreningen Ung Cancer pärla lika många armband som antal meter långt Göteborgsvarvet är.

Vill slå pärlrekord på Göteborgsvarvet

På lördag springer löpare från hela världen en halvmaraton genom Göteborg.

Det uppmärksammar Ung cancer genom att försöka pärla lika många armband som antal meter på banan.

Ett halvmaraton är ungefär 21 000 meter långt. Därför ska föreningen Ung cancer försöka pärla lika många armband nu på lördag. Så många armband har de aldrig pärlat på samma dag tidigare.

– Vi gör det för att ingen ung vuxen som lever med eller nära cancer ska behöva känna sig ensam. Alla intäkter den 20:e och hela månaden kommer därför gå till att skapa möjligheter för våra medlemmar att träffas och finna stöd i varandra, säger Ung cancers generalsekreterare Camilla Tuneberg till SVT Nyheter väst.

För att lyckas slå rekordet kommer de samla pärlande människor i flera städer.

I Göteborg kommer de hålla till på Linnéplatsen på lördag men de har även evenemang i Norrköping, Stockholm och Malmö.

”Det är vanligt att Brunnsparken beskrivs som Göteborgs hjärta”, säger Emma Johansson, landskapsarkitekt vid park- och naturförvaltningen.BILD ANNE JOHANSSON

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Stöttande verksamhet

Armbanden säljer de sedan för att finansiera deras verksamhet för att stötta ungdomar och unga vuxna som har cancer eller har sjukdomen i sin närhet.

– Det är tack vare alla som hjälper till att pärla armbanden som vi kan fortsätta att hjälpa och stötta unga vuxna som lever med eller nära cancer, säger Camilla Tuneberg.

Organisationen är dessutom välgörenhetspartner till loppet så man kan välja att springa till förmån för dem.

Då betalar man en högre avgift och stöttar deras verksamhet. Man kan också välja att springa för Stadsmissionen eller Ågrenska.