På gång.

2019-02-07 13:03
Puffetikett
ETC Göteborg

Ta en fika – och lyssna på samtal om döden

Vad händer i Göteborg – mer än kultur och sport? Trött på att stirra stint i gatan för att klara livhanken? Här är en rad tips om hur du kan vända blicken mot havet, världsrymden, begreppsvärlden, medmänskligheten, rättigheterna eller varför inte mot slutet!

Torsdag 7 februari

Sea and society talk

Hur går målen för hållbar utveckling ihop med den biologiska mångfalden? Med utgångspunkt i FN:s mål för att förstå och skydda livet under vattenytan hålls en föreläsning av Allison Perrigo på GGBC, Gothenburg Global Biodiversity Centre. Föreläsningen hålls på engelska och inbjuder till diskussion om hur forskare på Chalmers och Göteborgs universitet kan bidra till ett hållbart samhälle.

Var och när: Carl Skottsbergs gata 22B, klockan 12.00


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Ett hum om språk, genus och sexualitet

Hur framställs kvinnor, män och HBTQ+individer i dagstidningar och på nätet? Tommaso Milani är professor vid institutionen för svenska språket och forskar om flerspråkighet utifrån ett samhälleligt perspektiv. I dag håller han en föreläsning på Stadsbiblioteket om hur genus och sexualitet gestaltas och om maktobalanser som det skapar.

Var och när: Göteborgs stadsbibliotek, klockan 18.00–19.00

Nyfiken på rymden?

Bild: Caroline Axelsson

Om du är en av de 108 lyckliga som får plats så bjuder Katja Lindblom in till en föreläsning om rymden och vad som driver oss att utforska den. Katja Lindblom är astronom och föreståndare vid Slottsskogs­observatoriet.

Ingen förbokning utan det är först till kvarn som gäller.

Var och när: Föreläsningssalen på Göteborgs naturhistoriska museum, klockan 18.00

Lördag 9 februari

Tala om döende och död

Bild: Martina Holmberg/TT

Death Café är en rörelse som samlar människor med ett behov att tala om döende och död. I form av en diskussionsträff, inte terapi, bjuder Jenny-Ann Gunnarsson in till begravningsbyrån Vila Begravning och med under träffen är också Josefin Haraldsson som är certifierad handledare i sorgbearbetning.

Alla är välkomna, men platserna begränsade, anmälan sker till info@vilabegravning.se.

Var och när: Richtersgatan 8, klockan 11.00

Vill du stötta någon?

På lördag hålls en kontaktpersonsutbildning riktad till volontärer i Agape och Ingen människa är illegal. Du som stöttar, eller vill stötta någon i en svår asylsituation välkomnas för råd och tips. Inga förkunskaper krävs. Tanken med träffen är också att utbyta erfarenheter och stärka nätverk mellan organisationer och privatpersoner. Anmälan skickas till
momo@ingenillegal.org.

Var och när: Hjällbo kyrka, klockan 12.00–17.00

Söndag 10 februari

Romers rättigheter och filmvisning

Romano center i väst är en kommunal verksamhet som arbetar för romers rättigheter och möjligheter. Alla nyfikna frågor om vad de gör, var de finns och hur de arbetar välkomnas när centret gästar Blå stället. Den romska dokumentären Jacques Léonard, El Payo Chac av Yago Leonard visas också, talet är franska, textningen engelsk.

Var och när: Stora scenen, Blå stället, klockan 13.00–15.00

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter