Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Så lagar du julbord med indisk touch

Deepika Swarnkar och Kajal Rathore låter helst matlagningen ta tid och lagar allt från grunden. Efter deras mat gjort succé i projektet Container kitchen planerar de nu att starta en restaurang på Ringön.
Deepika Swarnkar och Kajal Rathore låter helst matlagningen ta tid och lagar allt från grunden. Efter deras mat gjort succé i projektet Container kitchen planerar de nu att starta en restaurang på Ringön. Bild: Bild: Sanna Arbman Hansing

Dagens ETC.

Kockarna Kajal Rathore och Deepika Swarnkar har gjort en indisk variant av det svenska julbordet. I stället för sill och köttbullar serverar de smakstarka grytor och indiska gatusnacks.

Inuti en ombyggd container på Ringön rör Deepika Swarnkar runt i en mörkgrön gryta. Det är en palak paneer – en spenatgryta med indisk ost – som är en av huvudrätterna på deras vegetariska julbord. Hon häller upp den i en hög glasskål, balanserar över gårdsplanen och placerar skålen på det uppdukade julbordet i lokalen intill. Här samsas den med en kikärtsgryta, en linsgryta och stora travar naanbröd.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00