Kultur & Nöje.

2017-08-06 10:00
Bild: Lucas De Vivo

Så kan du gå gratis på Way Out West

Går inte de skyhöga festivalpriserna ihop med budgeten? Du är inte ensam, men det finns ett sätt att komma in och lyssna på Frank Ocean, Lana del Rey eller någon annan av artisterna i Slottskogen - utan att behöva prioritera bort annat.

Inträdespriserna till festivalen i Slottskogen är på tok för höga för många Göteborgare. Just nu kostar en inträdesbiljett 2095 kronor för tre dagar. Det gör att många tvingas missa sina favoritband av ekonomiska skäl. Men det finns ett sätt att komma in på området gratis – utan att behöva hoppa över staketet (något som enligt WOW:s hemsida leder till polisanmälan).


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


 

Fyra timmar på sig

Volvo erbjuder tillsammans med sitt bilpoolsföretag biljetter som man kan dela med andra som inte vill köpa tredagarsbiljett.

Systemet är enkelt. Man registrerar sig på shareoutwest.com, och får sen se vilka tider festivalbanden finns tillgängliga. De tiderna kan man boka och sen hämtar man enkelt ut biljetten vid inträdet på Linnéplatsen. Man får vara på området i fyra timmar innan biljetten ska återlämnas.

Det är andra året som företaget kör kampanjen. Förra året lämnades alla biljetterna tillbaka i tid. I år finns det fler biljetter än förra året.

– Nu följer vi upp vår framgång – och utökar. I år finns det 500 festivalband att dela på jämfört med 300 förra året, säger Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo.

 

Först till kvarn

Det gäller dock att man är snabb. Förra året bokades alla tider på 30 sekunder. Den 7 augusti släpps tiderna, och då är det helt enkelt bäst att man hänger på det digitala låset.

Share Out West

Vad: Gå gratis i fyra timmar på Way Out West.

Hur: Anmäl dig på shareoutwest.com, välj sedan vilken tid du vill boka.

När: Anmälningarna öppnar den 7 augusti. Förra året tog alla tider slut på 30 sekunder, och även om det finns fler biljetter i år är det rekommenderat att vara ute i god tid.