Kultur & Nöje.

2015-09-18 15:33

Radikal bokmässa

Tre frågor till Agnes Holmberg på Syndikalistiskt forum som ordnar Radikal bokmässa i lokalen på Övre Husargatan under tisdag till och med söndag.

Varför en Radikal bokmässa?

– Vår bokmässa har ett fokus på klasskamp, folkbildning och feministisk kamp. Det är ju det vi sysslar med året runt, men under bokmässan kan vi passa på att bjuda in personer som ändå är i stan. Det behövs också ett ickekommersiellt alternativ, hos oss är allting gratis.

Vad har ni för gäster? 

– Vi har bland annat Roland Paulsen, Sara Granér och Sexjournalen som är en antologi med 40 unga kvinnors personliga texter om erfarenheter av sex och lust. Sven-Eric Liedman kommer och pratar om sin nya Marxbiografi och vi kommer ha poesikväll och fanzine-workshop. Rasmus Fleischer ska prata om kristeori och queerlequin som är normbrytande kiosklitteratur har vi också.

Hur många besökare väntar ni er?

– I och med att vårt program är ganska brett så tror vi att det kommer olika folk olika dagar, men vår lokal tar cirka 70 personer – så kom i tid! Vi kommer också att sälja mat för en billig peng, vi har till exempel veganbrunch på lördagen. Tanken är att det ska finnas möjlighet för diskussion och samtal efter varje punkt så det blir också lite annat  än på den stora mässan.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter