Kultur & Nöje.

2019-01-10 13:00
Puffetikett
Dagens ETC

Pytt, hemmafruar och återbruk

Vad händer i Göteborg – mer än kultur och sport? Farbröder bjuds in på pyttipanna och den kommande veckan finns flera träffpunkter för den som vill laga prylar eller vara kreativ. För dem som främst vill kicka igång hjärnkontoret erbjuds samtal om hemmafrurollen eller varför inte slå till på ett om självaste tiden?

Torsdag 10 januari

Reparera mera

Returkultur är ett nätverk för miljöarbete som koncentrerar sig på återbruk, delande och folkbildning. Gillar du att laga grejer, eller bara har prylar som måste lagas så är du välkommen på reparationskvällar på torsdagar.

Var och när: Varholmsgatan 7, klockan 17.30


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Laga tröjan

Fixoteket Majorna har öppet i dag för dig som har trasiga eller lite trista kläder! Ta med ett plagg du vill göra om eller laga, på plats finns workshopledare med 40 års sömnadserfarenhet. Anmälan sker via Studiefrämjandets hemsida, medverkan är gratis.

Var och när: Fixoteket Majorna, Slottsskogsgatan, klockan 18

Fredag 11 januari

Vuxna män äter tillsammans

Om man ska skapa en mötespunkt för manlig gemenskap bland seniorer – vad behövs då? Pyttipanna. Det kanske räcker faktiskt. Kulturhuset i Landala bjuder in alla seniormän som är sugna på pyttipanna och tjöt till självkostnadspriset 30 kronor.

Var och när: Karl Gustavsgatan 65, klockan 12–14.

Lördag 12 januari

Konstruktionen av hemmafru­rollen

Bild: Scanpix

Stadsbiblioteket arrangerar ett samtal mellan konstnären Petra Hultman och författaren Kristina Sandberg om hur hemmafrurollen är konstruerad och ideologin kring den. Båda har berört hemmafrurollen i sin konst respektive litteratur. Samtalsledare är Lena Ulrika Rudeke och arrangemanget sker i samarbete med Göteborgs konsthall.

Var och när: Stadsbiblioteket klockan 14.00

Öppen verkstad på konsthallen

Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Tillsammans med konstnärer och konstpedagoger erbjuds alla åldrar med ett kreativt sug tillfälle att skapa. Göteborgs konsthall ordnar öppen verkstad på lördagar och där kan man experimentera med olika tekniker och oväntade material. Barn under åtta år är välkomna i vuxens sällskap.

Var och när: Göteborgs konsthall, klockan 12–15

Onsdag 16 januari

Talar om tiden

Bild: Wikipedia

2018 års Hasselbladspristagare Oscar Muñoz gräver i frågor om minne, förgänglighet och tid. Med utgångspunkt i detta arrangeras också en samtalsserie och det är dags för samtalet om tiden. Medverkar gör astrofysiker Maria Sundin, filosof Hans Ruin och regissör Frida Röhl. Moderator är Eric Schüldt. Entré- eller årsbiljett till Hasselblad center krävs.

Var och när: Hasselblad center, Konstmuseet, klockan 18–19